FIN

Palaute2


Tapanilan Urheilukeskus
Erätie 3, 00730 Helsinki
(09) 3507 077
info(at)tapanilanurheilu.fi

Linkkejä

Kartta
Sisäänkäynnit

Tapanilassa on hyvä asua. Kuva on Tapanila-Seuran kesäkuisin järjestämästä ”Mosapiknikistä”, jonka lisäksi Mosassa* juhlitaan muutenkin paljon joukolla.

Toukokuussa kesä otetaan vastaan ”Mosa Herää”-tapahtumalla, ja luonnollisesti suvi päätetään ”Mosa Sammuu”-elojuhlilla. Jouluun virittäydytään avaamalla jokaisena joulupäivää edeltävänä iltana ”Elävän Adventtikalenterin” luukku jossakin mosalaisessa pihapiirissä.

Vireän ja aktiivisen toiminnan ansiosta Tapanila valittiinkin vuonna 2009 Suomen vuoden kaupunginosaksi!

*) paikkakuntalaisten laajalti käyttämä Mosa-lyhennös Tapanilasta puhuttaessa juontaa kylän ruotsinkielisestä nimestä Mosabacka.

Tapanilan Urheilukeskus sijaitsee Helsingissä, viehättävässä Tapanilan kaupunginosassa. Näille sivuille on koottu tietoa

Mikä ihmeen Tapanila?

Tapanila on vanha huvila-alue Koillis-Helsingissä, jonka rakentaminen aloitettiin varsinaisesti vuonna 1907. Innoittajana olivat 1903 perustetun
puutarhakaupunki Letchworthin ihanteet, jonka mukaisesti isojen kaupunkien ympärille muodostettiin pienempien alueiden piirejä. Alueiden väliin jätettiin luonnonmukaisuutta ja puhtaampaa ympäristöä edistäviä puistoalueita.


Nykyään Tapanila on puistomainen omakoti-, rivitalo- ja pienkerrostaloalue, jonka asukaskunta tuntuu nuorenevan koko ajan. Asukkaita alueella on kymmenisen tuhatta. Omakotitaloista on vielä suhteellisen suuri osa vanhoja, jo vuosisadan alussa rakennettuja ja myöhemmin remontoituja. Kerrostaloista, rivitaloista ja paritaloista löytyy omistus-, osaomistus-, asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja. 


Uusiakin taloja toki on, mutta rakennustyylissä on hienosti vältytty pahoilta ylilyönneiltä – alueen tyyli on säilynyt hyvin. Yhtenä erikoisuutena alueella on muutama Terijoelta aikanaan siirretty huvila, jotka tunnistaa pyöröhirsirakenteesta. 


Yritys- ja teollisuustoimintaa alueella on vähän. Pieniä yrityksiä toimii vanhassa Sanduddin tapettitehtaassa ja aseman vieressä vanhassa autokoritehtaassa. Töihin stadin keskustaan on helppo mennä, juna vie perille rautatieasemalle 17 minuutissa. 


Autolla Lahdentietä pääsee Vallilaan vartissa. HKL:n lippu käy junassakin,
bussilla pääsee suoraan Hakaniemen torille. Tapanila on rauhallinen, vehreä asuinalue. Päivähoitopaikkojakin on alueella ja palvelut ovat lähellä, Malmilla ja Tikkurilassa. Tapanilasta löytyy asiamiesposti, pari ruokakauppaa, R-kioski, 5 ravintolaa, kukkakauppa, partureita, lahjatavarakauppa, leipomo Rönttösrouva, snagari ja tietenkin Tapanilan Urheilukeskus.