FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla voit pyytää lisätietoa lajista sähköpostiisi.

Lajimaatti
Eikö tämä olekaan sinun lajisi? Klikkaapa yllä olevaa banneria, niin Lajimaatti auttaa etsimisessä.

Katso yllä olevasta bannerista näkymä tatameille.

Linkkejä

Tapanilan Erän jujutsujaos
Suomen brasilialaisen jujutsun liitto

Brasilialaista jujutsua tiloissamme järjestää urheiluseura Tapanilan Erä. Lisätietoja harjoitusajoista ja lajin aloittamisesta löydät Tapanilan Erän jujutsujaoston sivulta ja sähköpostilla osoitteesta info@eranjujutsu.fi


Brasilialainen jujutsu

Brasilialaista jujutsua voivat harrastaa miehet ja naiset, pojat ja tytöt, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Painotus itsepuolustuksen, kilpaurheilun, kuntoilun sekä vapaaotteluharjoitteiden välillä on harrastajan tavoitteista kiinni. Laji vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja jatkuvaa itsensä voittamista niin henkisesti kuin fyysisesti.

Brasilialainen jujutsu on konkreettinen laji jota sovelletaan harjoitteluotteluissa. Omien rajojen kohtaaminen on osa harjoittelua. Oikea asenne on ratkaisevaa ja epäonnistuminen on osa oppimisprosessia.

Brasiliassa vanhat harmaahapsiset bjj:n harrastajat ottavat osaa urheilumuodon kilpailuihin mainiossa hengessä omissa otteluluokissaan siinä missä nuoret pojat ja tytötkin.


Harrastajaprofiili/ Paula Hakansuu

1. Nimi, ikä, laji
Paula Hakansuu, 27 vuotta, brasilialainen jujutsu eli BJJ.

2. Kuinka kauan olet harrastanut lajiasi?
Olen harrastanut BJJ:tä kohta kolme vuotta.

3. Kuinka usein käyt treeneissä?
Käyn treeneissä kaksi tai kolme kertaa viikossa.

4. Onko sinulla muita liikuntaharrastuksia?
Olen harrastanut karatea 17 vuotta. BJJ:n aloittamisen myötä se kuitenkin jäänyt vähän taka-alalle, kun aika ei ole tahtonut riittää molempiin lajeihin ja treenit menevät osittain päällekkäin. Viime aikoina olen käynyt myös uimassa, kahvakuulassa ja välillä urheiluseura Erän jumpissa. Ohjaan myös karatetreenejä, joten viikosta tulee tavallisesti vietettyä aika monta iltaa Tapanilan Urheilukeskuksessa.

5. Mikä on paras saavutuksesi lajissasi/ urheilussa yleensä?
Karatekisoista on muistona pari SM-tason himmeämpää mitalia vuosien takaa, mutta kilpailu ei ole ikinä oikein kiinnostanut. Myös BJJ:tä aloin harrastaa vain omaksi ilokseni, enkä olisi koskaan uskonut lähteväni kilpailemaan. Tänä syksynä kuitenkin osallistuin ensimmäisiin kisoihin ja kokemus oli sen verran hauska, että lähden varmasti vielä uudelleen.

6. Onko sinulla (kisa)tavoitteita tms., joita varten treenaat?
Tärkein tavoite on kehittyä lajissa ja pysyä hyvässä kunnossa. Seuraavat kisat ovat varmaankin kevään Finnish Openit.

7. Mikä lajisi treeneissä on parasta?
Parasta on se, kun pääsee sparraamaan tosissaan. Tekniikan ja kunnon kehittyminen motivoi myös suuresti. Ilokseni olen saanut huomata, että tässäkin lajissa treeneissä on rento meininki ja hyvä henki.

8. Millaiselle henkilölle harrastamasi laji sopii?
BJJ on erittäin hyvää vastapainoa etenkin istumatyötä tekeville. Tatamissa pyöriminen pitää hyvin lihakset kunnossa. Naisille järjestetään myös omia Girls Open Mat -sparreja, joihin kaikkien seurojen naiset ovat tervetulleita tasoon katsomatta. Ne ovat loistavia tilaisuuksia päästä sparraamaan eri vastustajien kanssa muuallakin kuin kisoissa. Rohkeasti siis vaan naisetkin mukaan!

9. Mitä lajisi vaatii harrastajalta?
Treeneissä kunto kasvaa nopeasti, joten lähtötason suhteen ei ole erityisempiä vaatimuksia. Pieniä kolhuja ja mustelmia ei pidä säikähtää, ne kuuluvat asiaan.