FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla voit pyytää lisätietoa lajista ja/ tai tarjouspyynnön yritysryhmän virepäivän taijikokeilusta.

Lajimaatti
Eikö tämä olekaan sinun lajisi? Klikkaapa yllä olevaa banneria, niin Lajimaatti auttaa etsimisessä.

Katso yllä olevasta bannerista panoramanäkymä liikuntasaliin.


Linkkejä

Urheiluseura Tapanilan Erä
Sisäänkäynnit

Taiji-tunnit järjestää tiloissamme urheiluseura Tapanilan Erä. Erän harrasteliikunta-aikataulun ja hinnat löydät täältä. Lisätietoa lajista ja hinnoista Erän toimistosta, puh. 029 1934 200.


Taiji

Taiji on perinteinen kiinalainen taistelutaito. Nykyisin laji tunnetaan terveyttä edistävänä liikuntana, jossa pyritään käyttämään kehoa kokonaisvaltaisesti ja liikkeen avulla rentouttamaan keho ja mieli.

Tyypillisesti taiji-harrastus aloitetaan hitailla ja pehmeillä harjoituksilla, jotka sopivat kaikenikäisille ja -kuntoisille. Pidemmälle edenneille opetetaan yleensä myös nopeita sarjoja sekä vaihdellen asesarjoja, pariharjoituksia sekä itsepuolustussovellutuksia.


Harrastajaprofiili/ Sami Mäntyaho

1. Nimi, ikä, laji
Sami Mänty-Aho, 40v ja taiji.

2. Kuinka kauan olet harrastanut lajiasi?
Olen aloittanut lajin vuonna 1990 kun kiinalainen Wushu-opettaja Zhang Fang tuli Suomeen. Aikasemmin oli harrastanut judoa ja shaolin Kungfua, joten taiji oli ihan uutta minulle ja Suomessakin silloin.

3. Kuinka usein käyt treeneissä?
Ohjaan kahta ryhmää kerran viikossa. Harjoitan kahta tyylisuuntaa, hieman rajumpaa chen-tyyliä ja rauhallista yang-tyyliä. Lisäksi teemme taijia miekalla.

4. Onko sinulla muita liikuntaharrastuksia?
Fysioterapeuttina olen kiinnostunut kaikesta liikunnasta. Eniten pelaan nyt tennistä ja teen erilaisia fyysisiä toiminnallisia harjoituksia.

5. Mikä on paras saavutuksesi lajissasi/ urheilussa yleensä?
EM-kulta Münchenissä ja Malesiassa MM-kisoissa sija 13.

6. Onko sinulla (kisa)tavoitteita tms., joita varten treenaat?
En ole kilpaillut taijissa vuosiin. A-luokassa olisi kiva vielä pelata tennistä vanhoilla päivillä ;)

7. Mikä lajisi treeneissä on parasta?
Taijissa saa syvällisen yhteyden kehomieleen. Se rauhoittaa ja rentouttaa, mutta myös fyysiset ominaisuudet kehittyvät tietyiltä osin erinomaisesti kuten kehon hallinta, hahmottaminen ja tasapaino.

8. Millaiselle henkilölle harrastamasi laji sopii?
Taiji sopii oikeastaan kaikille yli 16-vuotiaille. Sitäkin nuoremmat voivat harjoitella joitain harjoitteita. Taiji sopii erityisen hyvin kiireisille ja stressaantuneille, sekä ihmisille, jotka haluavat tutkia itseään liikunnan avulla ja tutustua kiinalaiseen ajatteluun.

9. Mitä lajisi vaatii harrastajalta?
Taiji vaatii kärsivällisyyttä, mutta toisaalta kehittää kärsivällisyyttä jos sitä ei ole. Taiji sopii kaikille rauhallisemman liikunnan ystäville ja rentoutta kaipaaville oikein hyvin!