FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla voit pyytää lisätietoa lajista sähköpostiisi.

Lajimaatti
Eikö tämä olekaan sinun lajisi? Klikkaapa yllä olevaa banneria, niin Lajimaatti auttaa etsimisessä.

Katso yllä olevasta bannerista näkymä nyrkkeilyhalliin.

Linkkejä

Tapanilan Erän nyrkkeilyjaosto
Suomen nyrkkeilyliitto

Kilpa- ja kuntonyrkkeilyä tiloissamme järjestää urheiluseura Tapanilan Erän perinteikäs nyrkkeilyjaosto. Lisätietoja harjoitusajoista ja lajin aloittamisesta löydät nyrkkeilyjaoston sivulta ja sähköpostilla.

Jaosto tarjoaa lajiin oivalliset kilpanyrkkeilymahdollisuudet, ja jaostolla on myös kuntonyrkkeilijöille peräti 13 ohjattua ryhmää viikossa!


Nyrkkeily

Nyrkkeily on maailman levinnein ja harrastetuin kamppailulaji. Nykyään harrastuksena on myös kuntonyrkkeily, joka on erittäin suosittua. Kuntonyrkkeily ei ole kontaktilaji vaan tarkoituksena on vahvistaa kehoa ja parantaa koordinaatiota.

Kilpanyrkkeilyssä vastustajaa saa lyödä ainoastaan nyrkin etuosalla, ei avokämmenellä tai hanskan sisäpuolella. Myös lyöminen niskaan, selkään, munuaisiin tai vyötärön alapuolelle on kiellettyä. Lisäksi roikkuminen vastustajassa, kiinnipitäminen, maassa olevan lyöminen, potkiminen ja jalan päälle astuminen on kiellettyä.

Amatöörinyrkkeilyssä ottelussa on vuodesta 2000 alkaen ollut neljä kahden minuutin mittaista erää. Ottelun voittaja voi ratketa ottelun aikana joko tyrmäyksellä, ottelun keskeyttämisellä (tekninen tyrmäys), ottelusta sulkemisella (hylkäys) tai luovutuksella.

Mikäli ottelu kestää täydet erät, lasketaan kolmen arvostelutuomarin laskemat pisteet, jotka ratkaisevat voittajan. Amatöörinyrkkeilyssä voittaja ratkaistaan nykyisin ns. pistekoneilla.


Harrastajaprofiili/ Mikael Sikstus

1. Nimi, ikä ja laji
Mikael Sikstus, 21 v, nyrkkeily.

2. Kuinka kauan olet harrastanut nyrkkeilyä?
Olen harrastanut nyrkkeilyä 6 vuotta.

3. Kuinka usein käyt treeneisä?
Viikossa tulee 9-10 harjoitusta.

4. Onko sinulla muita liikuntaharrastuksia?
Jääkiekkoa tulee kavereitten kanssa pelattua kun ei ole kisakautta päällä.

5. Mikä on paras saavutuksesi nyrkkeilyssä?
Vuonna 2012 miesten SM-pronssia, v. 2011 Tammer-turnauksessa pronssia ja v. 2011 A-junioreiden SM-hopeaa.

6. Onko sinulla (kisa)tavoitteita tms., joita varten treenaat?
Tämänhetkinen tavoitteeni on miesten SM-kisojen voitto vuonna 2014! Ja pääseminen arvokisoihin ja niissä tietenkin pärjääminen.

7. Mikä lajisi treeneissä on parasta?
Nyrkkeilyssä parasta on itsensä haastaminen! Pääsee kokeilemaan rajojaan, toteuttaa itseensä ja kun on kaikkensa antanut niin sitä fiilistä ei voita mikään!

8. Millaiselle henkilölle nyrkkeily sopii?
Kilpanyrkkeilyssä ihmisellä pitää olla luonetta, sisua ja halua voittaa! Pitää olla kova kilpailuvietti! Periksiantamattomuutta sekä halua haastaa itsensä ja vastustajansa! Kuntonyrkkeily sopii kaikille jolla on mielenkiintoa lajille sekä halua kokeilla kestävyyttään ja rajojaan.

9. Mitä nyrkkeily vaatii harrastajalta?
Kilpanyrkkeily vaatii ihmiseltä uhrautumista lajille, itsekuria, kestävyyttä sekä henkisesti että fyysisesti. Pitää pystyä suoriutumaan kovien paineiden alla ja pitää pääkoppa kunossa, ettei voittamisen halu katoa vahingossakaan.