FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla voit pyytää lisätietoa lajista sähköpostiisi.

Lajimaatti
Eikö tämä olekaan sinun lajisi? Klikkaapa yllä olevaa banneria, niin Lajimaatti auttaa etsimisessä.


Lajista on lisää kuvia FB-sivulla.


Linkkejä

Suomen racketballliitto
Wikipedia

Taustaa

Racketball on squashkentällä pelattava mailapeli, joka tuo uuden ulottuvuuden vanhoille squashkonkareille ja helposti opittavan lajin niin aloittelijoille kuin lapsillekin. Peli on kehitetty squashista ja racquetballista. 

Alkuun pääsee huomattavasti helpommin kuin squashissa, mutta kokeneille kilpapelaajillekin riittää haasteita enemmän kuin riittävästi.

Lähde: Suomen Racketball-liitto

Racketballia voit harrastaa Helsingin Mailapelikeskuksen kahdella squash-kentällä. Squashiin verrattuna maila ja pallo ovat suurempia, jonka ansiosta pallorallit kestävät pidempään.

Vinkki: pelatkaapa racketball- ja squashturnaus (kolmanneksi lajiksi pingis).

Harrastajaprofiili/ Arto Karalahti

1. Nimi, ikä, laji
Arto Karalahti, 63 v, racketball.

2. Kuinka kauan olet harrastanut lajiiasi?
Racketballia viime syksystä lähtien eli siitä saakka kun laji rantautui Tapanilan Urheilukeskukseen. Sitä ennen squashia aina 70-luvulta alkaen.

3. Kuinka usein käyt treeneissä?
Racketballia 1-2 kertaa viikossa, kerran kavereitten kanssa ja kerran yhdessä vaimoni kanssa…

4. Onko sinulla muita liikuntaharrastuksia?
Säännöllistä kunnon ylläpitoa, tämän lajin lisäksi viikoittain tennistä, kuntosalilla treenaamista ja lenkkeilyä/hiihtoa.

5. Mikä on paras saavutuksesi lajissasi/ urheilussa yleensä?
Nuorempana tuli pelailtua futista alemmilla tasoilla eri sarjoissa, mm. ensin kavereiden kanssa perustamassamme FCM:ssa ja sen jälkeen ikämiessarjoissa MPS:ssa aina ikämiehet yli 55 saakka. Parhaana saavutuksenani pidän kuitenkin 60-vuotiaana juoksemaani HCR-puolimaratonia ja ns. sotilaspenkiltä nostamaani 100 kilon painoa eli "tasapainoitettuna" voimaa/liikuntaa/kestävyyttä.

6. Onko sinulla (kisa)tavoitteita tms., joita varten treenaat?
Tavoitteena pystyä vielä vanhempanakin kaatamaan itse maitoa tölkistä lasiin…

7. Mikä lajisi treeneissä on parasta?
Racketball tuo uuden ulottuvuuden kaltaisilleni vanhoille squashin harrastajille. Pallorallit kestävät taas pitempään, syke hipoo taivaita ja kaloreita palaa.

8. Millaiselle henkilölle harrastamasi laji sopii?
Racketball sopii kaikille, mutta erittäin hyvin meille yli 50-vuotiaille mailapelaajille. Racketball sopii hyvin myös aloittelijoille ja lapsille, koska pallo "elää" paremmin kuin esim. squashissa.

9. Mitä lajisi vaatii harrastajalta?
Racketballin sanotaan olevan maailman helpoin mailapeli oppia ja pelata. Tarvitaan vain hitusen liikunnallisuutta. "Pelisilmästä" on tietysti apua pallon liikeradan havainnoinnissa ja osumisessa palloon.