FIN

Lisää uutisia ja valokuvia löydät urheilukeskuksen FB-sivulta .


Linkkejä

Keilahallin FB-sivut
Kiipeilykeskuksen FB-sivut
MosaCafen FB-sivut

Taustaa

Tälle sivulle arkistoituvat kaikki Tapanilan Urheilukeskuksen nettisivuille tehdyt uutiset. 

Kipinä-avustusta jaettiin lähes 20.000 euroa.

Tapanilan Urheilutalosäätiön Kipinärahasto pystyi tänä syksynä osoittamaan avustusta lähes kaikille hakijoille.Tiedote 6.11.2017

Kipinärahalla tukea lasten ja nuorten liikuntaan


Tapanilan Urheilukeskus perusti kesällä 2017 uuden Kipinä-rahaston, joka myöntää avustusta vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaan, joka toteutuu pääasiassa Tapanilan Urheilukeskuksen ja Puistolan Palloiluhallin tiloissa. Säätiö haluaa olla tukemassa lasten tasa-arvoisia harrastusmahdollisuuksia ja näin mahdollistaa lasten tasapainoista kehitystä liikunnan avulla.

Ensimmäiset Kipinä-avustukset myönnettiin sekä yksilö- että ryhmien liikuntaan tarjoamalla veloituksettomia liikuntatiloja sekä rahallista tukea seurojen kausimaksuihin. Avustusten saajissa on salibandyn, voimistelun, kiipeilyn ja koripallon harrastajia sekä joukkueita.

Kipinä-rahasto salibandyn kumppanina

EräViikinkien toiminnanjohtaja Jari Oksanen kertoo, että salibandyssä harrastusmaksut ovat viime vuosina nousseet, koska harjoittelun ja toiminnan määrät ovat kasvaneet ja pelimatkat lisääntyneet. 

”Lisäksi olemme halunneet panostaa ammattitaitoiseen valmennukseen. Harrastusmaksut saattavat joillakin perheillä teettää haasteita ja olemmekin seurana pyrkineet löytämään kanavia, joilla voisimme auttaa vähävaraisia perheitä jatkamaan harrastusta. Tapanilan Urheilutalosäätiö on EräViikinkien merkittävä kumppani ja olimme todella iloisia ja otettuja kuullessamme Kipinä-rahaston perustamisesta. Useampi meidän jäsenistä saikin nyt syksyllä hyviä uutisia myönteisestä tukipäätöksestä, jotka monessa tapauksessa mahdollistavat harrastuksen jatkumisen”, kiteyttää Oksanen.

Kipinätukea voimistelijoille

Kipinä-rahaston kaltaiselle avustusmahdollisuudelle on voimistelun parissa ollut kysyntää jo pitkään, kertoo Tapanilan Erän Voimistelujaoston toiminnanjohtaja Salla Virranniemi.

”Tämä kannustaa varmasti useampia voimistelijoita jatkamaan harrastuksen parissa aikuisikään asti ja kansainvälisille kilpakentille. Kipinä-rahaston tuella mahdollistetaan myös Urhea-yläkouluyhteistyön jatkuminen Urheilukeskuksen laadukkaissa tiloissa. Kyseessä on osa Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemian koordinoimaa valtakunnallista urheiluyläkoulutoimintaa. Toiminta tukee urheilun ja koulun yhdistämistä kaikille lähialueen voimistelijoille tai voimisteluvalmennuksesta hyötyville urheilijoille”, toteaa Virranniemi.

Kipinätuki jatkuu

”Kipinä-avustuksia jaettiin tänä syksynä lähes 20 000 euron edestä. Hakemuksia tuli muutamia kymmeniä ja lähes kaikille pystyimme osoittamaan avustusta”, toteaa Tapanilan Urheilutalosäätiön toimitusjohtaja Petri Kilpiä. Kipinä-rahasto ja avustusten jakaminen sopivat säätiön toimintaan erinomaisesti. ”Odotamme kiinnostuksen lisääntyvän ensi vuonna merkittävästi. Kyetäksemme vastaamaan tähän tärkeään tarpeeseen, haluamme muistuttaa, että säätiö yleishyödyllisenä yhteisönä ottaa mielellään vastaan lahjoituksia sekä testamentteja, joiden avulla vähävaraisten lasten ja nuorten liikunnan harrastamista voidaan tukea laaja-alaisesti”, Kilpiä jatkaa.

Lisätietoja: www.tapanilanurheilu.fi/kipina-rahasto