FIN

Voit tutustua urheilukeskuksen tiloihin panoramakuvien avulla.

Linkkejä

Usein kysytyt kysymykset

Logossa kattotuolit

Urheilukeskuksen logo symboloi vanhimman rakennuksen, Erätalon, kattotuoleja. Kyseiset kattotuolit jököttivät pienen tovin tapanilalaisten ihmeteltävinä Urheilutalon rakentamiseen tarkoitettujen rahojen loputtua.

Nykyisen version tunnuksesta on tehnyt tapanilalainen taiteilija Leena Airikkala.

Säätiön hallitus

Matti Linnavirta (hall.pj)
Pekka Salonen (hall.vara-pj)
Juha Kymäläinen
Teemu Heino
Pirkko Jokinen
Kari Komulainen
Liisa Lyyra

Hallintoneuvoston puheenjohtaja

Marko Välimäki

Tapanilan Urheilutalosäätiö on yksityinen säätiö, joka on merkitty säätiörekisteriin 20.4.1960. Kuitenkin sen juuret juontavat aina vuoteen 1953. Tuolloin urheiluseura Tapanilan Erä r.y. Helsingin olympialaisten innoittamana päätti ryhtyä rakentamaan omaa taloa harjoitustiloikseen.

Keräysvaroille ja talkootöille perustettu hanke joutui kuitenkin pian suuriin vaikeuksiin. Urheiluseuraa uhkasi konkurssi ja talon menetys. Talon pelastamiseksi ja seuran rahavaikeuksien ratkaisemiseksi Tapanilan Erä päätti 3.3.1960 perustaa Tapanilan Urheilutalosäätiön. Säätiön hallintoon saatiin talouselämän ja julkisen tahon vaikuttajia. Keskeneräinen talo siirtyi säätiölle toukokuussa 1961.

Tuolloin pakon sanelemana tehdyt ratkaisut ovat osoittautuneet oikeiksi. Urheiluseura Erän keskittyminen seuratoimintaan ja ohjattuun liikuntaan ja säätiön keskittyminen liikuntapuitteista huolehtimiseen ja tilojen vuokraamiseen on ollut selkeää ja suoraviivaista.

Urheilutalosäätiön uudet mahdollisuudet

Alkuperäinen urheilutaloajatus on jo kauan sitten käynyt uusien kohderyhmien ja kiristyneen kilpailutilanteen myötä käsitteenä ahtaaksi. Urheilutalosäätiö on kehittämässä toimintaansa vahvasti liikuntatilojen vuokraamisesta liikunta- ja hyvinvointipalveluihin. Loistavat liikuntatilat pitää pystyä täyttämään myös päiväaikaan ja viikonloppuina.

Tapanilan Urheilukeskuksen kolmessa Tapanilan kiinteistössä ja Helsingin Mailapelikeskuksessa on liikunta- ja oheistiloja yhteensä noin puolentoista hehtaarin verran. Käyttötunteja kertyy vuodessa yli miljoona, ja lajikirjon myötä Tapanilan Urheilukeskus onkin Suomen monipuolisin sisäliikunnan tarjoaja.

Menestyksen takeena loistavat kumppanit

Tapanilan Urheilukeskus tarjoaa kaikenikäisille liikunnan harrastajille ja kilpaurheilijoillekin mahtavat puitteet jokapäiväisten liikuntatarpeiden hoitamiseen.

Tämän tekee mahdolliseksi monipuolinen lajitarjonta ohjauspalveluineen, kattava yhteistyökumppanien verkosto, monipuolisesti hyödynnettävät tilat ja keskeinen sijainti pääkaupunkiseudulla. Urheilukeskuksen talousalueella asuu noin 1,5 miljoonaa ihmistä!

Urheiluseurojen lisäksi kohderyhminä ovat lisääntyvässä määrin yritykset, muut yhteisöt sekä koululais- ja opiskelijaryhmät. Tarjontaa on enenevässä määrin myöskin omaehtoisesti harjoitettaviin yksilölajeihin. Valinnan kirjoa on seinäkiipeilystä mailapeleihin tai kuntosaliharjoittelusta jousiammuntaan. Yli 1,3 miljoonaa iloista valintaa ja ilmettä vuosittain.