FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla saat tarjouksen taljajousiammunnasta.

Lajista on lisää kuvia FB-sivulla.

Katso yllä olevasta bannerista näkymä jousiammuntahalliin.


Linkkejä

Wikipedia
Yritysryhmien tykypäivät
Jousiammunta
Jousiammunnan kurssit

Taustaa

Taljajousen idea on siinä, että jousen virittämiseen vaadittava voima putoaa vedon kuluessa 50 - 80 % huippuarvostaan jousen molempiin päihin akseloitujen taljapyörien/ epäkeskopyörien ansiosta. 

Tämä tekee taljajousella ammuttaessa mahdolliseksi huomattavasti pidemmän tähtäysajan kuin saman jäykkyyden omaavalla tavallisella jousella. 

Taljajousessa saa kansainvälisten sääntöjen mukaan olla optiikkaa sisältävä tähtäin, toisin kuin olympiajousessa. 

Taljajousiammunta ei ole olympialaji.


Lähde: Wikipedia

Jousiammunta on ylivoimaisesti suosituin Tapanilan Urheilukeskuksen tyky- ja liikuntapäiväpalveluista. Perinteisesti jousiammuntakokeilu on suoritettu tähtäinjousella, jonka ryhmän enimmäiskoko on 15 osallistujaa.

Vain meillä: taljajouset

Yritys- ja polttariryhmien on mahdollista varata myös ohjattua taljajousella ampumista virepäiviin. Erittäin tarkalla taljajousella ampuminen vaatii aavistuksen vastakaarijousta enemmän voimaa, mutta ei mitään supervoimia. 

Taljajousiryhmässä enintään 10 hengen ryhmä* saa 1,5 tunnin aikana runsaasti mukavia kokemuksia, asiantuntevaa opastusta ja jännittävän kisan (voittajalle kultamitali kaulaan). 

Tee tarjouspyyntö taljajousiammunnasta täältä tai lähettämällä sähköpostia.

Näin toimitaan

Koko ryhmälle annetaan alussa pikaopastus jousiammuntaan vaistojousella, jonka jälkeen tutustutaan taljajouseen. Aluksi puolet ryhmästä ampuu perinteisellä tähtäinjousella ja puolet taljajousella. 45 minuutin jälkeen vaihdetaan välineet päittäin.

Jos kaikki ryhmässä olevat ovat n. puolen vuoden sisällä käyneet Tapanilan Urheilukeskuksessa ampumassa tavanomaisilla tähtäinjousilla, voi ryhmä aloittaa ammunnan suoraan taljajousella.

Ryhmän koko

Ryhmän ihannekoko on 5 (tai 6, jos yksi ampujista on vasenkätinen), jolloin ei tarvitse vaihtaa asetta välillä. Silloin ammutaan ainoastaan taljajousella ilman jousen vaihtoa.

*) Ryhmän koko voi olla 12, jos mukana on kaksi vasenkätistä.