FIN
Näytä Poimuri

Poimurin avulla kokoat näppärästi tarjouspyyntöön veitsenheiton ja muut virepäivääsi toivomat palvelut.

Katsovideo

Katsopa videolta, kuinka Krisse Salmiselta veitsenheitto luonnistuu. Joanna Kuvaja ällistelee lopputulosta.


Tutustu panoramakuvien avulla jousiammuntahalliin, jossa heitämme myös veitsiä.


Linkkejä

Jousiammunta
Puhallusputket

Veitsenheitto on viihdelaji, jossa sirkuksesta tuttuja heittoveitsiä yritetään saada jäämään pystyyn heittotauluun.  Vakioetäisyydeltä heitettynä veitsenheiton taito on kohtalaisen helppo oppia, sillä osuminen ei ole vaikeaa. Sen sijaan veitsen osuminen terä edellä maalitauluun on aluksi haastavaa, sillä heitetty veitsi ei lennä terä edellä vaan se pyörii.


Tapanilan urheilukeskuksen jousiammuntahallissa on isokokoinen, puinen heittoseinä, johon kelpaa heittää. 

Kesto 1,5 tuntia. Enimmäisosallistujamäärä 14. 

Taustaa

Veitsenheitto vaatii enemmänkin hyvää etäisyyden arviointikykyä kuin tarkkaa osumista. Lisäksi muulta kuin vakioetäisyydeltä heitettäessä veitsenheitto vaatii paljon harjoittelua. Sanotaankin että ensimmäiset 20 000 heittoa ovat vaikeimpia, sitten alkaa pikkuhiljaa helpottaa.

Heittoveitsessä on tikarimainen, molemmilta sivuiltaan terävä terä. Yleensä veitsessä ei ole erikseen kädensijaa, ja sen painopiste on terän ja kädensijan kohtauspaikassa. Kuitenkin periaatteessa mitä tahansa veistä, tikaria tai puukkoa voidaan käyttää veitsenheiton välineenä.

Veitsenheittoa esiintyy tyypillisesti sirkuksissa, joissa tavallisin ohjelmanumero on asettaa avustaja puisen alustan eteen. Veitsenheittäjä heittää veitsiä mahdollisimman lähelle avustajaa tätä kuitenkin naarmuttamatta. Tapanilan Urheilukeskuksen veitsenheitossa heitetään valvotuissa olosuhteissa maalitauluihin ilman moisia sirkustemppuja. Siksikin veitsenheittokurssi on kaikille sopiva ja turvallinen harrastus.