Löydä tasapaino tekemisen ja levon välille

Firstbeat on tutkinut sydämen sykevälivaihtelua yli 20 vuotta ja Firstbeatin analytiikalla edistetään jo miljoonien ihmisten hyvinvointia ja suorituskykyä. Yli puolet NHL-joukkueista, useat KHL- ja Liigajoukkueet ja joka neljäs Valioliigajoukkue seuraa Firstbeatin avulla pelaajien kuormituksen tasapainoa.

Stressinhallinnassa ei ole kyse stressin välttämisestä, vaan kokonaiskuormituksen ja palautumisen tasapainosta. Olennaista on löytää tasapaino työn ja vapaa-ajan sekä kuormituksen ja levon välillä.

Mitä tuloksista näkee?

Hyvinvointianalyysin avulla näet, mitkä ovat keskeisiä kuormitustekijöitä omassa arjessasi, mikä auttaa sinua palautumaan. Pienilläkin muutoksilla voit parantaa hyvinvointiasi merkittävästi. Hyvinvointianalyysi arvioi unen laatua ja riittävyyttä sekä auttaa löytämään ratkaisun paremman palautumisen saavuttamiseksi. Analyysi kertoo, oletko riittävän aktiivinen ja onko harjoittelusi riittävän tehokasta saadakseen aikaan positiivisia terveysvaikutuksia ja kohottaakseen kuntoasi.

Näin opit löytämään sinulle sopivan elämänrytmin sekä säätelemään kuormitusta ja lepoa optimaalisesti. Tekemällä pieniä muutoksia arjessasi voit vaikuttaa merkittävästi omaan jaksamiseesi ja hyvinvointiisi.

Hyödyllinen vai haitallinen stressi?

Stressin tunnistaminen voi olla vaikeaa, sillä omat psyykkiset tuntemukset saattavat olla ristiriidassa kehon fysiologisen stressitilan kanssa. Hyvinvointianalyysi auttaa sinua tunnistamaan haitallisen stressin.

Katso video miten hyvinvointianalyysi toimii

Miten mittaus tehdään?

Mittaus kestää kolme vuorokautta, joihin kannattaa valita mukaan kaksi työpäivää ja yksi vapaapäivä. Helppokäyttöinen mittauslaite ja selkeät ohjeet mittauksen tekemiseen tulevat suoraan kotiisi muutamassa päivässä tilauksesta. Voit tehdä mittauksen itsellesi sopivaan ajankohtaan arjen keskellä ja palauttaa mittalaitteen saamassasi palautuskuoressa.

Tämän jälkeen Firstbeat-hyvinvointiasiantuntijamme on sinuun yhteydessä tuloksistasi ja saat tulokset myös sähköpostiisi. Ne on hyvä käydä läpi Firstbeat-asiantuntijan kanssa, ja samalla voit kysyä mahdollisesti mittauksen aikana heränneistä kysymyksistä Firstbeatiin liittyen. Saat henkilökohtaisen palautteen asiantuntijaltasi ja toimenpidesuositukset hyvinvointisi parantamiseksi.

82% mittauksen tehneistä onnistuu parantamaan stressinhallintaa, unenlaatua tai liikuntaa!

Lukuvinkki: Kuinka kohottaa kuntoa ajautumatta ylikuntoon? Ja miksi kunto ei nouse vaikka treenaan?

Lukuvinkki: Fysiikkaharjoittelussa on kyse kuormituksen ja palautumisen tasapainosta – suorituskyvyn optimoinnista oikealla hetkellä.

Tunnetko olosi joskus väsyneeksi pitkienkin yöunien jälkeen?

Yhtenä tärkeimpänä tekijänä Firstbeat-mittaus kertoo palautumisen määrän päivän aikana. Monet aktiivikellot kertovat unen määrän, mutta Firstbeat-mittauksella selviää myös mihin aikaan yöstä palautuminen alkoi ja oliko palautumisjakson pituus riittävä. Pelkästään unen määrä ei kerro palautumisen määrästä yön aikana, vaan mittauksesta näkee alkoiko palautuminen heti nukahdettua vai kenties vasta myöhään aamuyöstä.

Palautumista tulisi tapahtua työpäivän aikana ja on hyvä oppia tunnistamaan hetkiä, jotka edistävät palautumista myös työpäivien aikana.

Erilaiset kuormitustekijät, kuten stressi, alkoholi, sairastelu ja kova fyysinen rasitus heikentävät palautumista. Jos uni ei palauta, on tärkeää tunnistaa kuormituksen syyt ja arvioida, onko kuormitus tilapäistä vai jo pidempään jatkunutta. Mittaustulosten stressipiikkien ja palautumisen alkamisen tunnistamisessa auttaa, kun merkitset mittauksen aikana ylös mitä teit mittauspäivien aikana.

Kuntotaso = Vapaa-ajan laatu

Kuntotaso on Hyvinvointianalyysin ominaisuus, joka antaa tarkan arvion omasta kuntotasosta. Hyvinvointianalyysi arvioi henkilön maksimaalisen hapenottokyvyn vertaamalla kehon kuormitustasoa kävelynopeuteen. Algoritmi seuraa käyttäjän kävelynopeuden ja sykkeen välistä suhdetta sekä tunnistaa automaattisesti sopivat ajanjaksot kuntotason määrittämistä varten. Kuntotaso voidaan arvioida, jos mittauksesta löytyy ainakin yksi, vähintään 30 min kestoinen reipas kävely.

Firstbeat-analyysi työyhteisölle

Yksilöiden hyvinvointi heijastuu koko organisaatioon. Firstbeat-hyvinvointianalyysi antaa jokaiselle työntekijälle keinot henkilökohtaisen hyvinvoinnin rakentamiseen ja tarjoaa vinkkejä työssäjaksamiseen ja palautumisen hallintaan.

Sairauspoissaolot pienemmiksi

Mittauksen avulla työpaikoilla on lisätty työtehoa sekä vähennetty stressiä ja sairauspoissaoloja. Työkykytoimet purevat parhaiten, kun yksilöille osataan antaa tukea heidän hyvinvointiinsa juuri niissä asioissa, joissa he eniten tukea kaipaavat. Firstbeat-mittaus herättelee näkemään palautumista haittaavia tai hidastavia elementtejä ja arkirutiineja, ja hyvinvointiasiantuntijamme käyvät jokaisen kanssa tulokset henkilökohtaisesti läpi ja miettivät pieniä toimenpiteitä, joilla olisi mahdollisimman suuri vaikutus hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Kuntotaso – Osa ennakoivaa työkykyjohtamista!

Henkilöstön kunnon kehittäminen on olennainen osa fiksua työkykyjohtamista, sillä heikko kuntotaso on yhteydessä heikentyneeseen työkykyyn, työssäjaksamiseen ja yleiseen kuolleisuusriskiin. Hyvinvointianalyysin Kuntotaso ominaisuus toimii konkreettisena mittarina paitsi yksilön oman kunnon kehittämisen myös yrityksen toimenpiteiden vaikuttavuuden seurantaan.

Lukuvinkki: Salon kaupunki on vähentänyt Firstbeat-mittauksen avulla sairauspoissaoloja jopa 30 %!

Firstbeat-analyysin hyödyt työyhteisölle

Henkilökohtainen mittaus ja palaute motivoi tutkitusti muutokseen.
Sairauspoissaolot vähenevät, kun hyvinvointitoimenpiteet kohdistetaan oikein.
Tulokset näyttävät henkilökohtaiset stressipiikit.
Ryhmäraportti näyttää miten henkilöstö voi ja missä on parannettavaa.
Haitallista stressi on silloin, kun se pitää elimistöä aktiivisena jopa levon ja rentoutumisen aikana.
Haitallinen stressi havaitaan mittaamalla palautumista ja tunnistamalla mahdollinen kuormitustekijä.
Ryhmäraportti auttaa kohdistamaan hyvinvointieurot tarvepohjaisesti.
92 % tunsi Hyvinvointianalyysin edistävän hyvinvointiaan.
78 % teki muutoksen elämäntapoihinsa mittauksen seurauksena.

Tässä Firstbeat-hyvinvointiasiantuntijamme!

ILPO

Firstbeat-hyvinvointiasiantuntija

ERITYISOSAAMINEN JA LAJITAUSTA:

Työhyvinvoinnin asiantuntija. Intohimoinen monilajiurheilija, mutta käsipallo erityisen lähellä sydäntä.

OSKARI

Firstbeat-hyvinvointiasiantuntija

ERITYISOSAAMINEN JA LAJITAUSTA:

Ensiapukouluttaja & kiipeilykouluttaja. Intohimoinen maastopyöräilijä.

SAARA

Firstbeat-hyvinvointiasiantuntija

ERITYISOSAAMINEN JA LAJITAUSTA:

Tennistä, joogaa sekä päivittäisiä lenkkejä.

Kysy lisää Firstbeat-hyvinvointianalyysista!

Tällä lomakkeella saat myös tilattua verkkokaupasta ostetun Firstbeat-mittauksen sekä lunastettua saamasi Firstbeat-lahjakortin. Kerrothan sähköpostiosoitteesi, niin saamme lähetettyä sinulle tilauslinkin. Saat mittalaitteet kotiisi muutaman päivän sisällä tilauksesta. Kerro myös, jos sinulla on toive hyvinvointiasiantuntijasta, jonka kanssa haluaisit käydä tuloksesi läpi.

Firstbeat
Mitä kautta sait analyysin? *
reCAPTCHA