Autolla lähestyminen on helppoa mm. Tuusulantien suunnasta. Ilmaista pysäköintitilaa on runsaasti urheilukeskuksen pihassa.
Käyntiosoite:
Erätie 3, Helsinki
Keilahallin asiakaspalvelupiste aukeaa hieman ennen keilahallin aukeamista ja menee kiinni viimeisen ratatunnin alettua.
Keilahallin aukiolot voi tarkistaa keilahallin omilta sivuilta: Keilahalli.
Urheilukeskuksen asioissa palvelee myös Kiipeilykeskuksen asiakaspalvelu, jonka aukiolot löydät kiipeilyn omilta sivuilta: Helsingin Kiipeilykeskus
MosaGym-kuntosalin asiakaspalvelun aukiolot löydät kuntosalin sivuilta: MosaGym-kuntosali
Poikkeukset aukioloajoissa löytyvät uutiset-sivultamme.
Kouluvuoden aikana urheilukeskuksen tiloissa vierailee runsaasti Hiidenkiven peruskoulun oppilaita, jotka ovat matkalla liikuntatunneilleen. Iltaisin urheilukeskuksen kansoittavat urheiluseura Tapanilan Erän ja muiden urheiluseurojen harrastajat.
Urheilukeskuksessa on kattavasti tarjolla liikunnan lisäksi kehonhoidon ja kulttuurialan palveluita. Niitä tarjoavat Helsingin kaupunginkirjaston Tapanilan toimipiste, Nuorisoasiainkeskuksen Tapanilan nuorisotalo, hieroja Juho Vuorikarin Hierontapalvelu Kuntokämmen sekä Tapanilan Terveys. Musiikkikoulut Jamkids ja Demo sekä Suomen Kiipeilyliitto ovat myös vuokralaisina urheilukeskuksen tiloissa.
Tapanilan Urheilutalosäätiö on yksityinen säätiö, joka on merkitty säätiörekisteriin 20.4.1960, eli säätiömme on vireä kuusikymppinen! Kuitenkin sen juuret juontavat aina vuoteen 1953. Tuolloin urheiluseura Tapanilan Erä r.y. Helsingin olympialaisten innoittamana päätti ryhtyä rakentamaan omaa taloa harjoitustiloikseen.
Keräysvaroille ja talkootöille perustettu hanke joutui kuitenkin pian suuriin vaikeuksiin. Urheiluseuraa uhkasi konkurssi ja talon menetys. Talon pelastamiseksi ja seuran rahavaikeuksien ratkaisemiseksi Tapanilan Erä päätti 3.3.1960 perustaa Tapanilan Urheilutalosäätiön. Säätiön hallintoon saatiin talouselämän ja julkisen tahon vaikuttajia. Keskeneräinen talo siirtyi säätiölle toukokuussa 1961.
Urheiluseura Erän keskittyminen seuratoimintaan ja ohjattuun liikuntaan ja säätiön keskittyminen liikuntapuitteista huolehtimiseen ja tilojen vuokraamiseen on ollut selkeää ja suoraviivaista. Alkuperäinen urheilutaloajatus on jo kauan sitten käynyt uusien kohderyhmien ja kiristyneen kilpailutilanteen myötä käsitteenä ahtaaksi. Urheilutalosäätiö on kehittämässä toimintaansa vahvasti liikuntatilojen vuokraamisesta liikunta- ja hyvinvointipalveluihin. Loistavat liikuntatilat pitää pystyä täyttämään myös päiväaikaan ja viikonloppuina. Käyttötunteja kertyy vuodessa yli miljoona, ja lajikirjon myötä Tapanilan Urheilukeskus onkin Suomen monipuolisin sisäliikunnan tarjoaja.
Sara Tuomala (puheenjohtaja)
Marko Välimäki (varapuheenjohtaja)
Kari Komulainen
Liisa Lyyra
Sarianne Savola
Aaron Rantala
Pekka Salonen
Tapanila on vanha huvila-alue Koillis-Helsingissä, jonka rakentaminen aloitettiin varsinaisesti vuonna 1907. Innoittajana olivat 1903 perustetun puutarhakaupunki Letchworthin ihanteet, jonka mukaisesti isojen kaupunkien ympärille muodostettiin pienempien alueiden piirejä. Alueiden väliin jätettiin luonnonmukaisuutta ja puhtaampaa ympäristöä edistäviä puistoalueita.
Nykyään Tapanila on puistomainen omakoti-, rivitalo- ja pienkerrostaloalue, jonka asukaskunta tuntuu nuorenevan koko ajan. Asukkaita alueella on kymmenisen tuhatta. Omakotitaloista on vielä suhteellisen suuri osa vanhoja, jo vuosisadan alussa rakennettuja ja myöhemmin remontoituja. Uusiakin taloja toki on, mutta rakennustyylissä on hienosti vältytty pahoilta ylilyönneiltä – alueen tyyli on säilynyt hyvin. Yhtenä erikoisuutena alueella on muutama Terijoelta aikanaan siirretty huvila, jotka tunnistaa pyöröhirsirakenteesta.
Yritys- ja teollisuustoimintaa alueella on vähän. Tapanila on rauhallinen, vehreä asuinalue, jossa päivähoitopaikat ja palvelut ovat lähellä. Tapanilasta löytyy asiamiesposti, pari ruokakauppaa, R-kioski, 5 ravintolaa, kukkakauppa, kampaamoja, lahjatavaraliikkeitä, leipomo Rönttösrouva, snagari ja tietenkin Tapanilan Urheilukeskus.
Tapanilan Urheilutalosäätiö myöntää avustusta vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaan, joka toteutuu pääsääntöisesti Tapanilan Urheilukeskuksen ja Helsingin Mailapelikeskuksen tiloissa. Säätiö haluaa olla tukemassa ja auttamassa lasten tasa-arvoisia harrastusmahdollisuuksia ja näin olla mahdollistamassa lasten tasapainoista kehitystä liikunnan avulla.
Lue tästä muutamia uutiskirjeitämme ja artikkeleitamme. Voit tilailla uutiskirjeemme sähköpostiisi täältä.