Tervetuloa mukaan osallistumaan:

Joulupuu-keräyspisteemme on avoinna 1.12.-12.12.2021

Joulupuu-lahjakeräys on perinteinen hyvänmielen joulukeräys, jossa kerätään joululahjoja eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille. Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. Tällaisia lapsia on kuntien ja kaupunkien lastensuojelun asiakkaina maanlaajuisesti kymmeniä tuhansia, pelkästään pääkaupunkiseudulla yli 10 000. Lahjat menevät suoraan perheille ja lapsille sosiaalihuollon kautta ilman välikäsiä tai kuluja. Kaikki osapuolet toimivat non profit -periaatteella eli korvauksetta. Joulupuu on Keskuspuiston Nuorkauppakamarin rekisteröimä tavaramerkki. Joulupuun järjestäjinä toimivat pääasiassa nuorkauppakamarit eri paikkakunnilla ympäri Suomen. Virallisen Joulupuu-keräyksen tunnistat Joulupuun logosta.

Keräyspisteemme: Kokoushuone 2

Keräyspisteemme on 1.12.-12.12.2021 välisenä aikana Tapanilan Urheilukeskuksen  kokoushuone 2 päärakennuksessa (ovi B1, keilahallin ja ravintola Julian sisäänkäynti). Lahjapisteelle voit tuoda lahjoja päärakennuksen asiakaspalvelupisteen aukioloaikojen mukaisesti:

  • ma-to 9:45-20:15
  • pe 9:45-21:15
  • la 10:15-21:15
  • su 11:15-17:15

Mitä lahjaksi?

Lahjan antaja päättää itse, mitä haluaa antaa lahjaksi Joulupuu-keräykseen. Sopivan lahjan valitseminen voi toisinaan olla vaikeaa. Apua lahjan valitsemiseen löydät alla olevasta vinkkilistasta. Listalle on kerätty lahjoja, joita lapset ovat itse ehdottaneet, sekä lahjoja joita on viime vuosina lahjoitettu keräykseen.

Keräykseen annettu lahja voi kuitenkin olla myös aivan jotain muuta. Erityistä suosiotaan viime vuonna ovat nostaneet erilaiset elämyslahjat kuten lahjakortit lasten ja nuorten seikkailupuistoihin tai tapahtumiin. Tämä tukee myös vastuullisuusajattelua ja tarjoaa perheille yhdessä vietettyä laatuaikaa. Lisäksi suosittuja ovat olleet perinteiset kirjakauppalahjakortit (esim. koulutarvikkeita varten) sekä tutut lautapelit.

Ohjeet paketointiin

Lahjojen tulee olla uusia ja Joulupuulle tuotaessa valmiiksi paketoituja. Kiinnitä paketin päälle narulla lappu, josta ilmenee lahjansaajan sukupuoli (lapsi/nuori/tyttö/poika), ikähaitari sekä mitä lahja sisältää. Sukupuolineutraalit lahjat voi osoittaa saajalleen sanoilla ”lapsi” tai ”nuori”. Ennen lahjan antamista lappu poistetaan ja tilalle laitetaan henkilökohtainen joulutervehdys.

Viime vuosina on Helsingissä ollut pulaa erityisesti 11-20-vuotiaiden nuorten lahjoista, sillä heitä on eniten lastensuojelun piirissä. Lahjakortit ovat olleet ylivoimaisesti suosituin lahja.

Koronaturvallisuus

Emme halunneet jättää keräystä tekemättä korona-aikanakaan, koska avun tarvitsijoita ei ole ainakaan nyt normaalia vähemmän. Tulethan keräyspisteelle maskia käyttäen, käsidesipisteen kautta ja ehdottomasti terveenä. Matkalla ulko-ovelta keräyspisteelle on useampi käsidesipiste. Piipahtaa voit aamusta iltaan koko keräysajan, ja pitkän aukiolon avulla ruuhkaa ei ole keräyspisteellämme koskaan päässyt syntymään. Annathan kuitenkin edellisille lahjantuojille tilaa poistua turvavälejä vaarantamatta.

Lahjavinkkilista:

Jälkihuolto 18 – 20v

NUORI / TYTTÖ / POIKA

Jälkihuollon nuoret ovat aloittamassa elämää omassa kodissaan, joten heille mieluisia lahjoja ovat kodintarvikkeet (tekstiilit, pienet keittiötarvikkeet yms.) ja tietenkin lahjakortit tällaisia tuotteita myyviin liikkeisiin. Myös lahjakortit vaateliikkeisiin ovat suosittuja lahjoja.

Ikä 14 – 17 vuotta

NUORI / TYTTÖ / POIKA

Ylivoimaisesti suosituimpana lahjatoiveena lahjakortit (esim. H&M, Vero Moda, Jack & Jones, Vila, Glitter, Gina Tricot, Newyorker yms.).

Lisäksi leffaliput, varavirtalähteet, kuulokkeet, lautapelit urheiluvälineet/-vaatteet, ulkopelitarvikkeet, sählysetit/jääkiekkomailat & kiekot, korut, nuorisovaatteet, kirjat. Ruokailuvälineitä tai tekstiilejä ensimmäiseen omaan kotiin, hygieniatuotteet (shampoo- & hoitoainesetit, hajuvedet jne.).

Ikä 11 – 13 vuotta

NUORI / TYTTÖ / POIKA

Ylivoimaisesti suosituimpana lahjatoiveena lahjakortit (esim. H&M, Vero Moda, Jack & Jones, Vila, Glitter, Gina Tricot, Newyorker yms.).

Lisäksi leffaliput, lautapelit, varavirtalähteet, urheiluvälineet/-vaatteet, ulkopelitarvikkeet, sählysetit/jääkiekkomailat & kiekot, korut, itse rakennettavat korusetit, nuorisovaatteet, kirjat. Hygieniatuotteet (shampoo- & hoitoainesetit, hajuvedet jne.).

Ikä 7 – 10 vuotta

LAPSI / TYTTÖ / POIKA

Lautapelit, urheiluvälineet/vaatteet, jääkiekkomailat & kiekot, ulkopelit, tietokonepelit, lahjakortit, koulutarvikkeita (esim. kyniä, kumeja), itse rakennettavat korusetit, vaatteet, askartelutarvikkeita, barbiet.

Ikä 5 – 6 vuotta

LAPSI / TYTTÖ / POIKA

Pikkuautot, traktorit, kaivinkoneet, piirustustarvikkeet + värityskirjat, legot (ikäsuositukset paketeissa), sukset, luistimet, Pokemonit, Spiderman, Turtles, Angry Birds ym. lelut, pelit, tehtäväkirjat (eskarityyppisiä), Babyborn-nukke ja nuken tarvikkeet, palapelit, sukset, luistimet, My Little Pony-jutut, Click It’s yms. vastaavat korut, sormikkaat, Mini-Bratz-nuket, barbiet, Frozen lelut/tavarat

Ikä 2 – 4 vuotta

LAPSI / TYTTÖ / POIKA

Kuva- ja satukirjat, lorut, pikkuautot, traktorit, kaivinkoneet, junat, puiset lelut, legot (ikäsuositukset paketeissa), palapelit (max 16 palaa), piirustustarvikkeet, väriliidut, nuket + tarvikkeet, pehmolelut, Ryhmä Hau -lelut, muovailuvaha, muoviastiat & keittiöjutut, My Little Pony-jutut, Peppi-kirjat, sukset, luistimet, liukurit, koon 28-30 kengät, koon 86-92 cm (2 v) vaatteet, koon 104-110 cm (3-4 v) vaatteet.

Ikä 0 – 1 vuotta

LAPSI / TYTTÖ / POIKA

Pehmolelut, Duplot, vauvojen Brio-junarata, puupalapelit (max 6 palaa), koon 80 cm vaatteet, koon 23 kengät, kovakantiset kirjat, aktivointilelut.