Tron, Poltergeist & Gremlins – riiviöt filmiklubin leffavalintoina

Tapanilan kirjaston ja Tapanilan Urheilukeskuksen yhteisissä elokuvailtapäivissä paneudutaan tänä syksynä kulttielokuviin! Syksyllä esitetään kolme kulttielokuvaa, jotka ovat omalla tavalla jättäneet jälkensä populaarikulttuuriin. Elokuviin ei tarvitse varata paikkoja ennakkoon ja elokuvat ovat maksuttomia. Näytökset järjestetään keilahallin (sisäänkäynti B1) yhteydessä olevassa mosatilassa. Tervetuloa viihtymään klassikkoelokuvien parissa! Jos kaipaat jotain muuta toimintaa leffan kylkeen niin nappaa itsellesi vaikkapa keilaradat tämän linkin takaa.

ELOKUVIEN AIKATAULUT

Näytökset alkavat klo 14:00

la 14.10. TRON (12)

la 25.11. POLTERGEIST (16)

la 9.12. GREMLINS – RIIVIÖT (12)

TRON (12)

1980-luvun alkupuolella valmistunut Tron on jättänyt jalanjäljen tieteiselokuvaan huikeana visuaalisena merkkipaaluna. Kyseessä on ensimmäisiä elokuvia, jossa käytettiin tietokonegrafiikkaa.

Elokuvassa Insinööri Kevin Flynn pyrkii tunkeutumaan yrityksen tietokonejärjestelmään paljastaakseen ideavarkauden. Järjestelmä kuitenkin on suojattu ja äkkiä Flynnin huomaa joutuneensa itsekin tietokonejärjestelmän sisälle.

Tron oli aikanaan vallankumouksellinen ja osoittaa kuinka pitkälle tietokonegrafiikassa on edetty.
Elokuvassa paistaa ajan henki ja tekniset rajoitteet, mutta sen lasermaisiin, kylmiin ja pelkistettyihin maisemiin moni fani palaa edelleen.

Elokuva esitetään Disneyn 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

POLTERGEIST (16)

Ohjaaja Tobe Hooper tunnetaan ehkä parhaiten Teksasin Moottorisahamurhaajasta, mutta Poltergeist (1982) on myös yksi hänen arvostetuimmista elokuvistaan. Poltergeistia pidetään
yhtenä merkittävimmistä kauhuelokuvista tänä päiävänä.

Elokuva ammentaa nimensä mukaisesti poltergeist-ilmiöistä. Tv-vastaanottimen kautta itsensä ilmi tuova räyhähenki ryhtyy riivaamaan varoittamatta lähiössä asuvaa Freelingin perhettä. Pian selviää, että taustalla on suuremmat voimat, jotka ovat vaikuttaneet asuinalueella jo pitkään ennen sen rakentamista.

Käsikirjoittajana ja tuottajana elokuvalle toimi muun muassa Steven Spielberg. Osa on esittänyt jopa epäilyjä, että Spielbergin rooli ollut elokuvan teossa tosiasiassa ilmoitettua suurempi.
Moni tarkkaavainen huomaakin, kuinka Spielbergin elokuville tuttu perheyksikön keskeisyys näkyy ja kuuluu Poltergeistissa.

Elokuva esitetään Warner Bros -elokuvayhtiön satavuotisjuhlan kunniaksi.

GREMLINS – RIIVIÖT (12)

Pehmoinen ja pörröinen Gizmo on yksi amerikkalaisen elokuvan suloisimpia hahmoja. Omituinen olio on hellyyttävä kummajainen, mutta jonka kasvattamiseen liittyy paljon ehtoja. Jos niitä rikkoo, päästää valloilleen nopeasti visvaisen ja ilkeämielisen riiviölauman, joka ei kunnioita mitään. Tämän saa myös pieni idylli Kingston Fall kokea karvaasti.

Joe Danten Gremlins on musta komedia, jossa irvaillaan niin hyväntahtoisille jouluelokuville kuin myös pienyhteisöjen idylleille. Gremlins leikkii samalla viattomuuden sekä kasvamisen teemoilla.

Kulttiasemaan noussut elokuva on poikinut hetki sitten uuden animaatiosarjan. Myös elokuvalle huhuillaan uutta jatko-osaa.

Gremlins esitetään Warner Bros -elokuvayhtiön satavuotisjuhlan kunniaksi.