Helsinkipäivän pihajuhlat la 11.6. – Sirkusta, musiikkia, tanssia & piknik-eväitä!

Helsinkipäivää juhlitaan tänä vuonna koko viikonlopun (11.-12.6.) ajan ja kaikkina vuorokauden aikoina. Meidän tapahtumamme sijoittuu lauantaipäivään! Tule nauttimaan mukaansa tempaisevasta ohjelmasta ja kesäpäivästä Tapanilan Urheilukeskukseen. Ohjelmaa löytyy koko perheelle. Herkkuja saat ravintola Juliasta, mm. lohikeittoa, muurinpohjalettuja, hattaraa ja pehmistä! Voit ottaa myös oman piknik-korisi. Pöytä on katettu sinua varten! 

Ohjelmassa mukana Agit-Cirkin sirkusesitys Tenho Outdoor. Ulpu Jarva tutustuttaa kävijät salsan, fuskun ja chachan saloihin. Perheen pienimmille tarjolla on temppurata. Tule katsomaan kuinka kontin seinämät graffitimaalataan Juksu Kuusosen teoksella, sekä toinen puoli toteutetaan yhdessä ILI3 ja 3feR toimesta. Tule vaikuttamaan teoksen toteutukseen. Ulkoilmaohjelma päätetään Tiina Korkiaisen jazz-tunnelmaisiin ja latinalaisiin musiikkiesityksiin. 

Pääset testailemaan myös keilailua, eco aims –ammuntaa, dartsia ja kiipeilyä! Kiipeilykeskus juhlistaa 20-vuotissynttäreitä kakkukahvein klo 11 alkaen. Eco aims, darts, kiipeily ja temppurata -kokeilupisteet ovat avoinna klo 11-14 välisen ajan. Hohtokeilaus klo 12-15.

Tapahtuma alkaa klo 11.00 ja on maksuton. 

Ohjelma on esteetön lukuun ottamatta keilahallia, temppurataa ja ammuntasalia. 

Klo 12 TENHO OUTDOOR

Nykysirkusesitys Tenho viittaa muistoihin ja mielikuviin sirkuksesta, kuin vanhoja sirkusaiheisia valokuvia eloon herätettynä. Esityksen keskeisessä osassa olevat taidonnäytteet, rehellisyys ja olemisen tärkeys antavat katsojille mahdollisuuden nähdä välähdyksiä menneen sirkuksen lumosta. Esityksessä on aitoja voimamies temppuja, kiinalaista tuolitaiturointia ja pariakrobatiaa. Esitys on täynnä yllätyksiä ja siinä riittää ihmeteltävää koko perheelle.

TAITEELLINEN TYÖRYHMÄ

Konsepti ja esiintyjät: Jenni Lehtinen ja Sasu Peistola
Ohjaaja: Sakari Männistö
Äänisuunnittelu: Sakari Männistö
Musiikki: Moondog
Tuotanto: Agit-Cirk
Yhteistyössä: Cirko- Uuden sirkuksen keskus
Kesto 25min. Esitys sopii koko perheelle

TAITEILIJARYHMÄ AGIT CIRK
NYKYSIRKUSTA SUOMESTA – ENNAKKOLUULOTONTA TYÖTÄ VUODESTA 2005

Agit-Cirk:n jäsenet työskentelevät sirkuksen, musiikin ja tekstin parissa. Yhdistyksen tarkoituksena on valmistaa ja tuottaa persoonallisia ja taiteellisesti korkeatasoisia poikkitaiteellisia nykysirkus-esityksiä. Agit-Cirk etsii sirkukselle uutta yleisöä viemällä sirkus-esityksiä paikkoihin, joissa ei yleensä nähdä sirkusta. Agit-Cirk:n esityksiä on nähty yli 15 eri maassa.

Klo 11 Graffimaalausta

Kontit saavat uutta väriä. Juksu Kuusosen toteuttaa oman teoksen sekä toinen puoli toteutetaan yhdessä ILI3 ja 3feR kanssa. Tule vaikuttamaan teoksen toteutukseen!

Klo 13 Tanssinopetusta Ulpu Jarvan seurassa

Tanssinopettaja Ulpu Jarva opettaa salsaa, fuskua ja chachaa!

Klo 14 Jazzia & lattaria / Tiina Korkiainen

Ulkoilmaohjelma päätetään Tiina Korkiaisen jazz-tunnelmaisiin ja latinalaisiin musiikkiesityksiin. Helsinki-päivän viikonloppua juhlistaa myös laulaja-lauluntekijä Tiina Korkiaisen musiikkiesitys. Kevyen jazzin ja lattarimusiikin kesäisistä tunnelmista ammentavassa setissä kuullaan tuttujen kappaleiden lisäksi myös Korkiaisen omia sävellyksiä ja sovituksia. Tervetuloa nauttimaan raikkaista sävelistä keskellä Tapanilan idyllistä kyläyhteisöä!

Klo 11-14 Tekemistä koko perheelle

Helsinkipäivänä pääset testailemaan myös keilailua, eco aims –ammuntaa, dartsia ja kiipeilyä!

  • Kiipeilykeskus juhlistaa 20-vuotissynttäreitä kakkukahvein klo 11 alkaen.
  • Helsinkipäivän hohtokeilaus klo 12-15 MosaBowling-hallissa (Huom. poikkeava aika)
  • Eco aims -ammuntaa klo 11-14 Tapanilan Urheilukeskuksen ammuntaohjaajan opastuksessa
  • Darts-kokeilu ja ohjausta klo 11-14 Team Lassila ry:n  opastuksella
  • Temppurata 1-6-vuotiaille klo 11-14 liikuntasali 4:ssä Tapanilan Erän ohjauksessa (vanhemmat mukana menossa)