Tapanilan Helsinkipäivä täynnä ohjelmaa keskiviikkona 12.6.2024

Helsinkipäivää juhlitaan Helsingin syntymäpäivän kunniaksi aina kesäkuun 12. päivä. Myös Tapanilan Urheilukeskus on päivässä mukana ja pitkin päivää on tarjolla erilaisia maksuttomia lajikokeiluja, mm. tankofutista, jousiammuntaa, Ninjagym-voimistelua, Jamkidsin ja Musiikkikoulu Demon soittopajoja, temppurataa, sirkusta, hohtokeilausta ja seinäkiipeilyä! Lajikokeiluja on klo 15 alkaen, perheille suunnattu pihatapahtuma klo 16 alkaen, tankofutisturnaus klo 17 alkaen ja terassin avajaiset klo 17:45 alkaen.

Tankofutisturnaus on avoin kaikille halukkaille kaveriporukoille, perheille ja harrastusryhmille. Peliä voi kokeilla myös ilman osallistumista varsinaiseen turnaukseen – pelaamisen ilosta! Myös Baltic Football Shirts järjestää pelipaitamyynnin tankofutiskentän läheisyydessä. Lue lisää rullailemalla sivua alaspäin.

Helsinkipäivän huipennukseksi on tarjolla Tuliryhmä Roihun kesäinen päivänvalo-show sekä illan ajan Samu Laihon livemusiikkia kesäisen Tapanilan taivaan alla, kun vietämme samalla terassin avajaisia.

Päivän aikana voi vierailla valokuvanäyttelyssä, joka tarjoaa välähdyksiä suomalaisesta urheilufanikulttuurista. Pihallamme on EräViikinkien pomppulinna, musiikkia ja katuliituja!

Ohjelma on esteetön lukuun ottamatta keilahallia ja ammuntasalia.

Sateen sattuessa tapahtuma järjestetään kokonaisuudessaan Urheilukeskuksen sisätiloissa.

Avoimet lajikokeilut klo 15 alkaen

Kaikki lajikokeilut ovat maksuttomia! Lisää kokeiluja osana lasten tapahtumaa, joten kannattaa lukea myös ne.

 • klo 15-17 Temppurata perheen pienimmille, LS4, kirjaston yläpuolella
 • klo 15-15.30 & 15.30-16 Jousiammunta, sopii kaikille yli 8v.
 • klo 16-16.30 Veitsenheitto, sopii kaikille yli 8v.
 • klo 16.30-17.00 Eco aims -kivääriammunta, yli 8v.
 • klo 15-17 Seinäkiipeily, sopii kaikenikäisille
 • klo 15-17 Hohtokeilaus, sopii kaikenikäisille
 • Valokuvanäyttely avoinna klo 10-21, ovi B1, mosatilassa
 • Fifa-pelejä ja jalkapalloaiheinen kirjapöytä Tapanilan kirjastolla klo 20 asti

Lasten tapahtuma pihalla klo 16-18

Kaikki ohjelmassa mukana oleva on maksutonta.

 • Klo 16-17 Tankofutiskentällä voi käydä kokeilemassa peliä perheen ja kavereiden kanssa
 • Klo 16-16.15 ja 17-17.15  Roihun kaksikko pyörähtää pihan iloisessa tunnelmassa. Päivänvalo-show, jossa nähdään poita, vanteita, silkkiviuhkoja ja lentävä lohikäärme! Vasemmalla kuvassa Roihun näyttävä lohikäärme!
 • Klo 16-18 EräViikinkien pomppulinna, siirtotatuointeja ja katuliituja
 • Klo 16-18 Linnanmäen sirkuskoulun sirkuskokeilu / Sirkussali
 • Klo 16:30-18 Tapanilan Erän voimistelujaoston kokeilutunnit: Ninjagym, joukkuevoimistelu, perhevoimistelu & voimistelukoulu
 • Klo 16-17.30 Musiikkikoulu Demon soittopajassa tutustutaan bändisoittimiin. Yli 7-vuotiaille.
 • Klo 16-17.30 Jamkids-soittopaja viihdyttää perheen pienimpiä piha-alueen teltassa
 • Klo 17.15-17.45 Kupla Koplan saippuakuplaperformanssi
 • Klo 17:45 Tuliryhmä Roihun kesäinen esitys

Terassin avajaiset & livemusiikkia Tapanilan kesätaivaan alla: Samu Laiho klo 18-21

Ohjelmistosta löytyy Queenin, J Karjalaisen, Haloo Helsingin, Tehosekoittimen, Leevi & The Leavingsin ja monen muun artistin kappaleita!

Vietämme Helsinkipäivänä kesäisen terassimme avajaisia. Terassilla voit nauttia lounasta, jäätelöä ja kahvilatuotteita pitkin päivää. Kahvila Welldone pitää pihalla makkaragrilliä klo 16 alkaen, ja terassilla on Helsinkipäivän teeman mukaisesti tarjolla Welldonen kahden ravintolan mukaisesti nimetyt Helsinkiburgerit: Tapanila Burger & Töölö Burger – kumpi onkaan sinun valintasi?

Illan tullen terassilla pääsee nautiskelemaan livemusiikista Tapanilan kesäisen iltataivaan alla, kun muusikko Samu Laiho ottaa lavan haltuun! Mikä voisi olla parempaa kuin kesäinen ilta, mies, kitara ja coverit sekä virkistävät virvokkeet? Tervetuloa nauttimaan kesäillasta!

VINKKI: Muistathan lähestyä terassia jo klo 17:45, kun Tuliryhmä Roihun kesäinen show on terassin vieressä.

Tutustu artistiin

VALOKUVANÄYTTELY: VÄKEVIÄ HETKIÄ

Peli käy kiivaana. Fanien katse on pelissä, mutta samaan aikaan missä on valokuvaajan katse? Kuvaajat ovat tunteiden ja hetkien tallentajia. Yllättävien käänteiden aiheuttamien reaktioiden tarkkailijoita, voimakkaiden tarinoiden kertojia. Hetkissä on energiaa, voimaa, epätoivoa, joskus täydellinen hiljaisuus – mutta tunne on vahva.

Helsinkipäivänä avautuvassa valokuvanäyttelyssämme katsoja pääsee urheilukannattamisen tunteikkaaseen maailmaan – odotukseen, keskittymiseen, jännitykseen, voittoihin ja myötäelämisen tunteisiin. Siihen kun kelissä kuin kelissä istutaan sinnikkäästi katsomossa uskoen ja toivoen tulevaan mahdolliseen voittoon.

Näyttely näyttää, että urheilufanin sydän sykkii hyvin monenlaisen ja monen kokoisen pelipaidan alla, silti aina yhtä uskollisena ja valmiina uskomaan seuraavaan voittoon. Annamme nyt saavutusten sijaan tilaa urheilun aikaansaamille tunteille ja ihailemme vuorostamme urheilun kannattajia täydellä sydämellä!

Usein kyse on myös yhteisesti tuotetusta ja jaetusta tunteesta: Kannattaja ja urheilija elävät saman hetken, joka syntyäkseen vaatii paikalle heidät molemmat. Toista ei ole ilman toista. Mitä olisi huippu-urheilu ilman yleisöä? Näemme urheilijan, näemme tunteen. Etkös kuulekin kuvassa yleisön?

Näyttely on yhdeksän valokuvaajan yhteisnäyttely ja kuvia on laajasti eri urheilulajien parista. Valokuvanäyttely on jatkoa meidän aiempien kesien valokuvanäyttelyille, joilla haluamme olla mukana runsauttamassa Koillis-Helsingin kulttuuritarjontaa.

Jokainen kuva kertoo tarinan. Lämpimästi tervetuloa tunteellisten tarinoiden valokuvanäyttelyyn!

Viereinen kuva: Pasi Suokko

Valokuvaajat

 

Näyttely avataan Helsinkipäivänä, mutta on avoinna myöhemminkin. Lue lisää: https://tapanilanurheilu.fi/uutiset/valokuvanayttely2024/.

Baltic Football Shirts: Pelipaitamyynti klo 15-21

Baltic Football Shirts on taas pidemmän tauon jälkeen täällä! Em-kisat lähestyvät ja nyt on oiva sauma napata suosikkijoukkueen pelipaita kisakatsomoihin. Pelipaitamyynnistä löydät vintagea, match-worneja ja uusia pelipaitoja monessa eri kokoluokassa. Ennen tapahtumaa voit tutustua valikoimaan osoitteessa balticfootballshirts.com

Tankofutisturnaus klo 17-20

Järjestämme osana Helsinki-päivän tapahtumaa maksuttoman tankofutisturnauksen, johon haemme nyt joukkueita. Turnaus järjestetään 12.6. klo 17–20 kirjaston edessä parkkipaikalla.

VIDEO TANKOFUTIKSESTA

HELSINKIPÄIVÄN TANKOFUTISTURNAUS:

 • Turnaus järjestetään 5vs5-pelinä.
 • Minimimäärä on 5 pelaajaa/joukkue.
 • Joukkueet jaetaan 4 joukkueen lohkoihin, jonka jälkeen pelataan välierät ja finaali.
 • Peliaika on 5 minuuttia/ottelu.
 • Ikäraja turnauksessa on 13-vuotta eli sekä vanhemmat junnut että aikuiset ovat tervetulleita.

Pääpalkintona voittajan valinnan mukaan mm. kuplafutista, kiipeilyä, jousiammuntaa ja saunatiloja! Mukaan mahtuu 8-16 joukkuetta ja suljemme ilmoittautumisen siinä vaiheessa kun 8, 12 tai 16 joukkuetta on kasassa. Toimi nopeasti: Ilmoittautuminen päättyy 9.6. Toimitamme ottelukaavion, josta selviää tarkemmat otteluajat viimeistään 10.6.

Kyseisen päivän ja illan aikana on myös paljon muuta ohjelmaa urheilukeskuksessa, joten väliajoille löytyy kyllä tekemistä!

Sateen sattuessa tankofutisturnaus järjestetään sisätiloissa.

Ilmoittautuminen tankofutisturnaukseen

Tankofutisturnauksen ilmoittautuminen

 

Mikäli ilmoittautuminen on sulkeutunut, voi ilmoittautua jonopaikalle sähköpostitse osoitteeseen myyntipalvelu@tapanilanurheilu.fi. Mikäli paikkoja vapautuu, ilmoitamme siitä teille sähköpostilla maanantaina 10.6.2024.

Jamkidsin & Musiikkikoulu Demon soittopajat klo 16-17.30

Jamkidsin soittopaja on elämyksellinen ja kaikenikäisille lapsille suunnattu osallistava musikkituokio. Soittopajassa lapset pääsevät laulamaan, liikkumaan ja soittamaan erilaisilla soittimilla Jamkidsin iloisten opettajien kanssa. Soittopajaan voi osallistua itselleen sopivaksi ajaksi. Tervetuloa koko perheen voimin musisoimaan!

Musiikkikoulu Demon soittopajassa pääset kokeilemaan erilaisia bändisoittimia Demon mukavien opettajien kanssa. Demo järjestää soiton- ja laulunopetusta kaikille yli 7-vuotiaille, myös aikuisille. Ennakkotaitoja ei tarvita ja tapahtumaan on vapaa pääsy – tervetuloa mukaan kokemaan musisoinnin riemu ja juttelemaan musiikin harrastamisesta.