Koko kylän vanhempainilta Aseman Lapset ry:n kanssa 13.10.

Järjestämme Aseman lapset ry:n kanssa kaikille avoimen vanhempainillan keskiviikkona 13.10. klo 18 lähialueiden vanhemmille, isovanhemmille, seuratoimijoille, valmentajille ja muille nuorten kanssa toimiville. Aiheina ovat vakava kiusaaminen, nuorten päihteidenkäyttö ja rikokset.

Mukana päihteistä ja rikoksista keskustelemassa Aseman Lapset ry:n Ripa-hankkeen projektityöntekijät Pietro Saari ja Matti Mears. He kertovat omista taustoistaan ja puhuvat nuorten rikoksista ja päihteidenkäytöstä sekä miten niihin voisi puuttua. Tilaisuudessa on hyvin aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

Kiusaamisesta ovat puhumassa Aseman Lapset ry:n K-O-hankkeen kouluttaja Mari Siren ja Minttu Oinonen. K-0-toiminnan avulla puututaan pitkittyneisiin ja haastaviin koulukiusaamistapauksiin, joissa tilanteet ovat saattaneet kärjistyä niin, että kodin ja koulun välinen yhteistyö on vaikeutunut.

Ripa-hankkeen Pietrolla ja Matilla on itsellään pitkä, nuorena alkanut päihde- ja rikostausta. Perinteisestä ammattilaisasetelmasta käsin voi välillä olla vaikea päästä syvälle kasautuvasti oireilevan nuoren toiminnan juurisyihin tai tämän kokemuksen tavoittamiseen. Kokemusasiantuntijoiden ymmärrystä hyödyntämällä luodaan uusia työkaluja nuoria kohtaavaan työhön. Samalla etsitään uusia tulokulmia riskitilanteissa olevia nuoria kohtaavien tahojen toimintaan.

Tilaisuus järjestetään Tapanilan Urheilukeskuksen Mosatilassa (päärakennus, ovi B1) ke 13.10. klo 18 alkaen. Tilaisuus on maksuton. Rajallisen paikkatilanteen ja kahvitarjoilun vuoksi toivomme ennakkoilmoittautumisia. Kokoustilan välittömässä läheisyydessä on lapsille askartelupiste ja elokuva, joten lapset voi ottaa mukaan.

Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella

 

Asemat lapset ry

Aseman Lapset ry tukee lasten ja nuorten tervettä kasvua sekä luontevaa vuorovaikutusta aikuisten kanssa. Yhdistys tekee työtä lasten ja nuorten lisäksi myös heidän lähipiirinsä kanssa ja pyrkii vaikuttamaan yhteiskuntaan, jotta siitä tulisi nuorten hyvinvointia parantava. Vuonna 1990 perustettu Aseman Lapset on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton valtakunnallinen järjestö. Toimintamuotoihin kuuluvat mm. Walkers-kahvilat, löytävä nuorisotyö, katusovittelu ja kiusaamiseen puuttuva työ.

K-O-toiminta

K-O-toiminnan avulla puututaan pitkittyneisiin ja haastaviin koulukiusaamistapauksiin, joissa tilanteet ovat saattaneet kärjistyä niin, että kodin ja koulun välinen yhteistyö on vaikeutunut. Konfliktien selvittämisen ammattilainen kokoaa verkoston, jonka kanssa tilannetta selvitetään ja seurataan. Kaikkien osapuolten kuuleminen, puolueettomuus ja perheiden tukeminen on ratkaisevaa tilanteen selvittämisessä ja pitkäkestoisten vaikutusten saavuttamisessa.

Ripa-hanke

Hankkeessa ehkäistään nuorten rikos- ja päihdekierteiden syvenemistä yhdistämällä koulutettujen kokemusasiantuntijoiden ymmärrystä ammatilliseen toimintaan nuorten parissa. Tavoite on löytää uusia keinoja nuorten toistuvaan rikos- ja päihdekäyttämiseen pureutumiseen sekä muutostahdon vahvistamiseen.

Ilmoittautuminen Aseman Lapset ry:n iltaan

Aseman lapset

TÄYTÄ JA LÄHETÄ LOMAKE ILMOITTAUTUAKSESI MUKAAN

Ilmoita maksimissaan kolme muuta itsesi lisäksi