Linnanmäen sirkuskoulu avaa sirkuskoulun Tapanilan Urheilukeskukseen!

Lintsin sirkuksen uusi sirkussali tulee Tapanilan Urheilukeskuksen Eräsaliin ja se toteutetaan nykysirkusryhmä Race Horse Companyn juuri avatun sirkustilan jatkeeksi. Tila tulee sekä opetus- että näytöskäyttöön.

Toiminta Tapanilassa alkaa jo tänä keväänä, kun Lintsin sirkus tuo kevään näytösviikkonsa Eräsaliin Race Horce Companyn stagelle. Tuntiopetus alkaa syksyllä 2022 ja syksyn lukujärjestyksessä on tunteja jokaiselle ikäryhmälle: perhesirkusta, alle kouluikäisten tenavaryhmiä, tanssiakrobatiaa, vauhdikkaita temppuryhmiä, sirkusperusteiden ryhmiä ja jatko- sekä esiintyviä ryhmiä. Salissa on mahdollisuudet ilma-akrobatiaan, pomppuihin trampoliinilla ja ilmavolttiradalla sekä tasapainoiluun ja jongleeraukseen erilaisilla välineillä. Eräsalissa on mainiot olosuhteet sirkusharjoiteluun, sillä tilan korkeus on peräti 9 metriä.

Tapanilan Urheilutalosäätiön toimitusjohtaja Ilpo Kilpeläinen on Lintsin sirkuksen tulosta innoissaan:

”Linnanmäen sirkuskoulun saapuminen Tapanilaan tulee vankistamaan koko Koillis-Helsingin taiteen ja kulttuurin saatavuutta ja monimuotoisuutta. Taideharrastukset ja sirkustaide sopivat mainiosti osaksi urheilukeskusmiljöötä! Säätiön tavoitteena on tarjota mahdollisimman monipuolinen palveluvalikoima alueen asukkaille ja samalla elävöittää koko aluetta liikunnan, kulttuurin ja monipuolisten tapahtumien avulla. Tämä on mahtava lisäys siihen!”, Kilpeläinen sanoo.

Linnanmäen sirkuskoulun toiminnanjohtaja Maiju Mustonen kehuu Tapanilan olevan sirkukselle juuri oikeanlainen toimintaympäristö urheilukeskuksen puitteiden ja palveluiden keskellä.

”Uuden tilan rakentumista ja uusien tuntien alkamista odotetaan toiveikkaasti. Tunne on samanlainen kuin lavalle astuessa: vatsassa on perhosia ja iloinen kutkuttava fiilis. Odotamme jännittyneinä miten meidät otetaan Tapanilassa vastaan”, Mustonen sanoo.

Aikuisillekin on tulossa harrastusryhmiä, mm. akrobatiaa ja ilma-akrobatiaa. Monissa ryhmissä myös nuoret ja aikuiset ovat yhdessä ja se toimii sirkuksessa Mustosen mukaan todella hyvin. Esimerkiksi taikuusryhmissä on sekä aikuisia että lapsia.

Tulossa on varmasti myös esityksiä?

”Ehdottomasti! Esitystoiminta on ollut Linnanmäen sirkuskoulun tärkeimpiä osia toiminnan alusta alkaen. Kaikki sirkuskoululaiset esiintyvät halutessaan vähintään kerran lukuvuodessa sirkuskoulun järjestämillä kaikille avoimilla näytösviikoilla. Lisäksi sirkuskoulussa toimii kolme keikkailevaa eli esiintyvää ryhmää. Näistä yksi on edustusryhmä, joka vierailee myös ulkomailla”, Mustonen kertoo.

Tapanilan sirkusleirit kesällä 2022

Päiväleirit on suunnattu ensisijaisesti 7-15-vuotiaille. Opetusta klo 9-15, liukuva haku klo 16 asti. Kattavaa sirkusopetusta permannolla, trampoliinilla, tasapainoilussa, ilma-akrobatiassa, jongleerauksessa jne., ulkoilua, lämmin lounas. Ammattitaitoiset sirkusohjaajat. Viimeisenä päivänä leiriläiset pääsevät esittämään valmistelemansa sirkusesitykset.

  • 6.-10.6.
  • 13.-17.6.
  • 1.-5.8.

Hinta 150 € sis. ruokailun.
https://www.linnanmaensirkuskoulu.fi/opetus/leirit

Tässä Suomen nuorisosirkusliiton julkaisema video Lintsin sirkuksen leireistä. Esittelyvideo on kuvattu Linnanmäen sirkuskoulun syyslomaleirillä lokakuussa 2021, ja se on osa Museoviraston rahoittamaa Sirkus elävänä perintönä -videosarjaa.

https://www.youtube.com/watch?v=B_I7d9sDenI