MosaBiljardi laajenee Puistolaan Helsingin Mailapelikeskukseen!

CHINESE 8 BALL POOL PELATTAVISSA KAHDEN PÖYDÄN VOIMIN

China 8 ball pool on uusi biljardin laji Suomessa ja se on selkeästi vaativampi kuin tavallinen pool. Se edellyttää pelaajalta tasokkaampia lyöntejä ja on siksi mielenkiintoisempaa. Aasiassa China pool on vallannut markkinoita muilta biljardin lajeilta ja suurin osa pelaajista on siirtynyt China pooliin. MosaBiljardi laajenee nyt China poolin myötä Tapanilan lisäksi myös Puistolaan Helsingin Mailapelikeskukseen.

”Mailapelikeskuksessa biljardille on saatu erittäin miellyttävä ja rauhallinen paikka, siinä on ihan oma tunnelmansa. Odotan salin aukeamista todella paljon ja myös sitä miten uusi laji otetaan pelaajien keskuudessa vastaan!”, kertoo MosaBiljardin vetäjä Ismo Koso ja jatkaa:

”China pool voi olla aloittelijalle haasteellinen, koska sen pallon pussiin saaminen on vaikeampaa kuin tavallisessa poolissa. Sen huomaa vaikka siitä, että kun katsoo pool-pelejä maailmalta, se on tavattoman yksitoikkoista peliä, kun menee 1-2 minuuttia ja pöytä on tyhjä. Tämä on huomattavasti vaikeampaa. On mielenkiintoista nähdä, miten laji lähtee kulkemaan, kun pelimahdollisuuksia ei ennen tätä ole Suomessa ollut.”

Mailapelikeskus tulee olemaan ensimmäinen kaikille avoin China 8 ball poolin pelipaikka Suomessa. Nyt harkitaan, että yksi pöytä hankittaisiin myös Tapanilan Urheilukeskukseen, mikä monipuolistaisi biljardin tarjontaa Tapanilassa snookerin ja poolin ohella.

Mistä idea lajiin tuli?

”Uutuuksia kartoitetaan muutenkin kuumeisesti koko ajan ja tunnustellaan mikä olisi meidän seuraava lajiavaus. Sitten biljardin SM-kisoissa joulukuussa keskusteltiin biljardilajista, joka on vallannut Aasian markkinat. Biljardiliiton väki ja lajin asiantuntijat suosittelivat, että china pool tulee olemaan mielenkiintoinen seuraava askel”, Tapanilan Urheilutalosäätiön toimitusjohtaja Ilpo Kilpeläinen kertoo ja jatkaa:

”Omat ensimmäiset kokemukset ovat, että se on todella makee juttu. Siinä yhdistyvät hienolla tavalla snooker ja pool. Toiveissa on, että pelaajat innostuvat Suomessa ja Euroopassa samalla tavalla kuin Aasiassa, niin tämä tulee olemaan biljardin parissa todellinen kasvunpaikka.”

Lyhyt kysely snookerkeskuksessa ja pool-pöydillä osoitti, että myös harrastajat odottavat China poolin testausta ”erittäin suurella mielenkiinnolla!” ja nyt voidaan todeta, että nyt se odotus päättyy ja pöytiä pääsee vihdoin varaamaan!

China 8 ball pool -pöytä 12-15€/h

https://play.fi/mailapelikeskus