Keilahallin yhteyteen avataan syksyllä uusi vapaa-ajan keskus, jossa yhdistyvät keilailu, biljardi ja ammuntalajit!

Uusi pool-biljardin keskus päärakennukseen

Päärakennuksen vapaa-ajan lajeihin saadaan kaivattu lisäys, kun vapaa-ajan lajiemme kruununjalokivi MosaBowling-keilahalli saa kylkeensä syksyllä avattavan pool-biljardin keskittymän. Rakennustyöt on aloitettu ja alakerran muutostyöt valmistuvat alkusyksyyn mennessä.

Ravintola Welldonen tulo päärakennukseen on ollut kiitelty uudistus ja keilahallin asiakkaita on palveltu koko kauden ajan kattavilla kahvila- ja virvoitusjuomapalveluilla. Nämä palvelut tulevat olemaan jatkossa paremmin myös biljardin asiakkaiden saatavilla, koska biljardipöytien määrää talossamme kasvatetaan syksystä alkaen.

Biljardin vetovoima on näkyvää ja laji onkin isossa nosteessa, mikä tarkoittaa meillä sitä, että biljardia ei siirretä Mosahallista päärakennukseen, vaan sitä lisätään. Mosahallin snookerpöydät ja yksi pool-pöytä pysyvät siis ennallaan. Toimitusjohtaja Teemu Heino odottaa muutosta innostuneena:

”On mielenkiintoista millainen tunnelma päärakennuksen biljardisaliin tulee muodostumaan, kun laji on päärakennuksessa synergiassa muiden vapaa-ajan lajiemme kyljessä. Keilahalli onkin vapaa-ajan lajiemme kirkkain jalokivi ja usein keilahallien yhteydessä toimii myös biljardi. Myös ryhmäpalveluiden tärkein lajimme jousiammunta tulee sijaitsemaan vain lasiseinän takana poolista. Matalan kynnyksen biljardilajina pool sopiikin erinomaisesti meidän vapaa-ajan keskittymäämme, koska sitä voi pelata aloittelijakin, toisin kuin snookeria, jota yleisesti pidetään vaikeampana lajina”, Heino sanoo.

Remontin aikana pukuhuoneiden määrää tullaan vähentämään, mutta mm. kaikki keilailijoiden käytössä olevat kausikaapit säilyvät käytössä kuten ennenkin, ja jatkossakin meillä on pukuhuoneet sekä miehille että naisille keilahallin yhteydessä.

Meille tulevat poolpöydät ovat viralliset 9 jalan kilpailupöydät. Päärakennuksen tulevan biljardikeskittymän, Mosahallin snookerkeskuksessa olevien neljän snooker-pöydän ja yhden poolpöydän, sekä Mailapelikeskuksen snooker- ja poolpöytien voimin meidän on mahdollista järjestää kilpailutoimintaa, entistä kattavampaa palvelua, ohjauksia ja kursseja, myös yrityksille ja koululaisille.

Biljardista ja keilailusta vastaava hallipäällikkö Ismo Koso pitää ympäristöä merkityksellisenä myös biljardikulttuurille:

”Urheilukeskuksena haluamme olla tuomassa biljardia pois baariympäristöistä kaikkien urheilukeskuksemme kävijöiden saataville. Biljardi kasvattaa koko ajan suosiotaan ja on jo yksi maailman eniten harrastetuista pallopeleistä. Keilaajille poolpöydät tulevat olemaan uusi lisäarvo – sijaitsevathan ne ihan keiliksen sylissä. Ampumasalin ja ravintolan läheisyys kokoaa tämän upeaksi vapaa-ajan kokonaisuudeksi!”, Koso hehkuttaa.