Tietoista läsnäoloa ja stressinpurkua

Kurssin ovat kehittäneet yhdessä Pasi Pölönen ja psykoterapeutti ja fysioterapeutti Sami Mänty-Aho. Tavoitteena on ollut yhdistää elementtejä lääketieteestä, kognitiotieteestä, psykologiasta ja meditatiivisista harjoituksista, joista kummallakin ohjaajalla on pitkä kokemus.
Kurssilla saat vastapainoa arjen stressille ja kiireelle. Meditatiivista hiljentymistä, rentoutumista ja tietoisuustaitoja. Kurssilla tutustutaan erilaisista lähteistä tuleviin sovellettuihin meditaatio- ja rentoutumisharjoituksiin. Mukaan tarvitset vain uteliaan ja avoimen mielen niin teet tutkimusmatkan omaan kehomieleen.

Rentoutuminen

Liiallinen rasitus, stressi ja levon puute aiheuttavat jännitystä. Jännitys ja stressi aiheuttavat muutoksia aivojemme välittäjäaineissa ja saa mm. immuniteettimme heikkenemään, jolloin sairastumme helpommin. Jännittyneenä tunnemme myös fyysistä kipua helpommin. Harjoitukset tutkitusti alentavat stressihormonien määrää kehossamme ja aikaansaavat hyvänolontunnetta ja rentoutuneisuutta.

Hiljentyminen

Mielemme ylikuormittuu helposti nykyelämän ulkoisten ärsykkeiden paljoudesta. Kuormitusta lisäävät ajattelutyö, medialaitteet, vastuu ja huolen tunteet. Kun mielemme ylikuormittuu, tunnemme stressiä ja jännittyneisyyttä. Hiljentyminen luo vastapainoa arjen stressille ja kiireelle ja sillä on usein eheyttävä ja tasapainottava vaikutus. Kurssilla on mahdollisuus saada hetki aikaa itselle ja olla tekemättä mitään erityistä ja palata elämän perusasioiden äärelle omaan kehomieleen ja tähän hetkeen.

Sisällöstä

Kurssin harjoitukset pitävät sisällään seisten tehtävää liikemeditaatiota sekä istuen ja maaten tehtäviä liikkumattomia meditatiivisia harjoituksia. Liikemeditaation liikkeet ovat yksinkertaisia, eivät vaadi notkeutta eivätkä liikkuvuutta eikä niissä tule hiki. Istumisharjoitukset voi tehdä halunsa mukaan joko tuoleilla tai lattialla istuen sellaisessa asennossa kuin itse haluaa. Salissa on käytettävissä makuualustoja, mutta mukaan voi myös halutessaan ottaa oman makuualustan ja/tai tyynyn. Harjoituksen aikana puhelin on pidettävä äänettömänä tai suljettuna. Ensimmäisellä kerralla on harjoitusten lisäksi aloitusluento meditatiivisesta rentoutumisharjoittelusta.

Lisätietoja

Ajankohta: yhteensä 10 kertaa keskiviikkoina 18.3.-27.5.2020 klo 19.00-20.00 (Huom. ei harjoitusta 6.5.)
Hinta: 150 €
Paikka: Tapanilan Urheilukeskuksen kokoushuone 1
Ilmoittautumiset ja yhteystiedot: sami@tapanilanterveys.fi
Ohjaajana ja luennoitsijana toimii kognitiotieteilijä ja psykofyysisten menetelmien kouluttaja Pasi Pölönen (FM, NLP Trainer.)
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: sami@tapanilanterveys.fi / 050 533 3335
Lue lisää:
http://www.tapanilanterveys.fi/meditaatio/
https://www.dynamis.fi/