Urheilukeskus laajentaa aukioloa to 29.4. alkaen

Siirrymme koronarajoitusten lievennyttyä kohti normaalimpaa urheilukeskuksen arkea 29.4. alkaen.

 • Kuntosali MosaGym aukeaa aika- ja sarjakorttilaisille ilman varauskalenteria. Kertalippuja ei toistaiseksi myydä.
 • Helsingin Kiipeilykeskus avaa ilman varauskalenteria. Kurssitoimintaa laajennetaan. Junnutoiminta jatkuu täysimittaisesti ja korvaavia kertoja lisätään kesäkuulle.
 • MosaBowling-keilahallin aukioloa laajennetaan.
 • Helsingin Mailapelikeskus avaa torstaina normaalein aukioloin ja siirtyy kesäaukioloon 7.6.
 • Henkilömäärärajoituksia on edelleen voimassa kaikissa toimipisteissämme.
 • Tapanilassa avaamme suoraan kesäaukioloon ja näillä aukioloajoilla jatkamme elokuun puoliväliin saakka, poislukien mahdolliset pyhien ja lyhyiden kesätaukojen poikkeusaukiolot. Toimipistekohtaiset aukioloajat löydät rullaamalla alaspäin.
 • Saunatilat eivät ole toistaiseksi yleisessä käytössä.
 • Virkistyspäivä-, koululais- ja synttäriryhmiä otetaan kaikkiin lajeihimme myös aukioloaikojen ulkopuolelle.
 • Tartuntatautilain mukainen tilojen käyttösuunnitelma löytyy rullaamalla tätä sivua alaspäin.

 

MosaGym

Kuntosali MosaGym aukeaa aika- ja sarjakorttilaisille ilman varauskalenteria normaalein aukioloajoin. Kertalippuja ei toistaiseksi myydä. Salikortin saat kuntosalin lisäksi kätevimmin hankittua Kiipeilykeskuksen asiakaspalvelupisteeltä. Saunat ovat toistaiseksi poissa käytöstä.

Jokainen salinkäyttäjä on velvoitettu pitämään huolta turvaväleistä ja antamaan muille treenaajille tilaa. Odotathan siis vuoroasi rauhassa laitteiden kanssa.

Kehotamme käyttämään maskia salin tiloissa, pukuhuoneissa ja käytävätiloissa. Treenatessa maskia ei tarvitse käyttää, mutta treenin ulkopuolella painotamme voimakkaasti maskin käytön tarpeellisuutta.

Kuntosalin ruuhkapiikit osuvat arkiaamuille klo 5-7 välille ja iltapäivälle klo 16-20:30. Viikonloppuisin klo 9-12 ovat ruuhkaisimmat tunnit. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa ajoittaa treenit noiden aikojen ulkopuolelle.

Sulkuaika korvataan aikakorteille automaattisesti. Jos treenaamista ei halua samantien jatkaa, kortin voi laittaa tauolle aina kuukaudeksi kerrallaan Kiipeilykeskuksen asiakaspalvelupisteen kautta.

Helsingin Kiipeilykeskus

Kiipeilykeskus avaa ovet 29.4. alkaen ilman varauskalenteria. Aukioloajat:

 • ma-pe klo 9-21
 • la 10-18
 • Toukokuun ajan su 10-20. 1.6. alkaen suljettu.
 • Poikkeukset: vappuaatto pe 30.4. klo 9-18 ja vappupäivä la 1.5. klo 12-18. Helatorstai 13.5. klo 10-20.

Kurssitoiminta pyörii täydellä teholla. Junnutoiminta jatkuu to 29.4. alkaen täysimittaisesti ja korvaavia kertoja lisätään kesäkuulle. Junnuohjaajat tiedottavat ryhmiään tulevista vuoroista.

MosaBowling

Keilahallin aukioloa laajennetaan 29.4. alkaen. Hallin henkilömäärä pyritään pitämään turvavälien turvaamiseksi noin 20 henkilössä, joten ratakohtainen pelaajamääräsuositus on 2 heittäjää/rata. Jos teitä on enemmän kuin kaksi, varaathan puhelimitse (puh. 093507077, kts. aukioloajat alta) ja kerro varatessa montako teitä on tulossa, niin suljemme tarvittaessa ratoja pois käytöstä.

Aukioloajat:

 • ma-to klo 13-20
 • pe-la klo 13-21
 • su suljettu
 • Poikkeukset: vappuaatto pe 30.4. klo 13-21 ja vappupäivä la 1.5. klo 13-20. Helatorstai 13.5. suljettu.

Aukioloaikojen ulkopuolella otetaan vastaan ryhmiä: myyntipalvelu@tapanilanurheilu.fi

Helsingin Mailapelikeskus

Mailapelikeskus avaa to 29.4. alkaen normaalisti. Erillisiin kesäaukioloihin Mailapelikeskus siirtyy kesäkuussa.

Ryhmien vierailut

Virkistyspäivä-, koululais- ja synttäriryhmiä otetaan kaikkiin lajeihimme myös aukioloaikojen ulkopuolelle. Tutustu vaihtoehtoihin ja ota yhteyttä: www.tykypaivahelsinki.fi

Ammuntasali

Ammuntasalissa on käynnissä kurssitoiminta ja ammuntakokeilut. Aikataulut voit tarkistaa ammuntasalin sivuilta.

Tilojen käyttösuunnitelma & asiakkaan velvoitteet

Kaikessa toiminnassamme noudatetaan tartuntatautilain väliaikaisen pykälän 58 d mukaista tilojen käyttösuunnitelmaa, jolla varmistetaan, että asiakkaiden väliset lähikontaktit pystytään tosiasiallisesti välttämään.

Epidemiatilanne on parantunut huhtikuun edetessä Etelä-Suomen alueella, minkä vuoksi rajoituksia on päästy nyt lieventämään. On kuitenkin edelleen riski sille, että tilanne pahenee uudestaan, jos voimassa olevia suosituksia noudateta. Tätä emme kukaan enää kaipaa, joten velvoitamme asiakkaitamme turvavälien säilyttämiseen kaikkialla tiloissamme, maskien asianmukaiseen käyttöön käytävä- ja pukuhuonetiloissa sekä hyvän käsi- ja yskimishygienian toteuttamiseen. Jokaisen on osaltaan noudatettava suosituksia ja urheilukeskuksen linjauksia. Minimoithan käytävä- ja pukuhuonetiloissa vietetyn ajan ja mahdollisuuksien mukaan saavu paikalle valmiiksi treenivaatteissa ja poistu tiloista mahdollisimman ripeästi treenaamisen loputtua. Anna tilaa muille ja odota vuoroasi rauhassa.

Tapanilan Urheilukeskuksessa on noudatettu tiukkoja hygieniaohjeistuksia ja -toimenpiteitä koronaepidemian alusta asti. Olemme rajanneet henkilömääriä voimakkaasti sekä pienentäneet oma-aloitteisesti ryhmäkokoja. Käsiendesinfiointiainetta ja käsienpesupaikkoja on kaikilla sisäänkäynneillä ja liikuntatilojen yhteydessä. Tiloissamme toimivat seurat ovat omatoimisesti rajoittaneet toimintaansa ajantasaisten ohjeistusten mukaiseksi. Kaiken tiloissamme tapahtuman toiminnan osallistumisen ehto on oireettomuus. Näillä toimilla koko koronaepidemian aikana ilmenneet korona-altistumiset ovat olleet tiloissamme erittäin vähäisiä eivätkä ole edenneet tartuntaketjuihin.

Lähikontaktien välttäminen

Aluehallintoviraston määräyksen mukaisesti olemme tarkentaneet tilojemme käyttöä siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden väliset lähikontaktit pystytään tosiasiallisesti välttämään. 25.2.2021 voimaantullut Aluehallintoviraston päätös koskee meidän tapauksessamme sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun.

Lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan. Olemme tarkistelleet toimipisteittäin mahdollisuudet lähikontaktien välttämiseen ja toteamme, että suurin osa toiminnastamme on mahdollista järjestää aiemmilla rajoitustoimilla määräyksen edellyttämällä tavalla.

Sen sijaan niissä palveluissamme, joissa lähikontaktien välttäminen tosiallisesti ei ole asiakkaalle riittävän helppoa, olemme tehneet päätöksen poistaa ne palvelut pois käytöstä.

Tapanilan Urheilukeskuksen aulatilat ja pukuhuoneet

Urheilukeskuksen tiloja on koko epidemian ajan koskenut ohjeistus minimoida aulatiloissa ja pukuhuoneissa vietetty aika. Saunat ovat poissa käytöstä. Kehotamme asiakkaita saapumaan treeneihin viime tipassa, ehdottoman terveenä, turvavälit huomioiden, kasvomaskia käyttäen, käsihygieniasta huolehtien ja treenien päätteeksi mahdollisimman nopeasti tiloistamme poistuen. Vanhempia on kehotettu odottamaan lasten harjoitusten ajan tilojemme ulkopuolella.

Snookerkeskus

Neljän snookerpöydän hallin pinta-ala on riittävän suuri siihen nähden, että asiakasmäärä hallissa on maksimissaan 8 pelaajaa kerrallaan, joten emme rajaa snookerpöytiä pois käytöstä. Kuitenkin rajaamme, että yhdellä snookerpöydällä voi olla maksimissaan kaksi pelaajaa kerrallaan, että pystymme turvaamaan viereisten pöytienkin mahdollisuudet säilyttää yli 2 metrin etäisyydet muihin seurueisiin.

Kahdella pelaajalla per pöytä, pöytien välimatkat toisiinsa nähden mahdollistavat asiakkaille hyvät mahdollisuudet säilyttää yli 2 metrin etäisyydet muihin seurueisiin.

Asiakkaita on ohjeistettu puhdistamaan pintoja pelivuoronsa jälkeen ja pallojen puhdistuksesta huolehtii henkilökunta.

Kuntosali

MosaGym-kuntosalilla pääasiassa kerrallaan 10-20 asiakasta yhtäaikaa. Salin pinta-alan mukaan laskettuna 20 henkilön treenatessa jokaiselle paikallaolijalle jää 15 m2 omaa tilaa. Vaikka salilla hetkellisesti olisi hieman enemmänkin treenaajia paikalla, lähikontaktit pystytään tosiallisesti välttämään. Toteutuvaa henkilömäärää seurataan aktiivisesti henkilökunnan toimesta, ja haluamme varmistaa näin asiakkaille hyvät mahdollisuudet turvallisten välien ylläpitämiseen. Laitteiden desinfiointia on lisätty ja myös asiakkaita kehotetaan desinfioimaan käyttämänsä laitteet käytön jälkeen. Salin asiakkaita velvoitetaan myös omatoimisesti turvavälien ylläpitämiseen, tilan antamiseen ja oman vuoron odottamiseen.

Kiipeilykeskus

Kiipeilykeskus on tehnyt runsaasti toimenpiteitä koronatartuntojen ehkäisemiseksi koko koronaepidemian ajan. Maskin käyttöön kehotetaan aulatiloissa, pukuhuoneissa sekä hallin puolella varmistaessa.

Asiakkaita on kehotettu jättämään joka toinen köysilinja väliin lähikontaktien välttämiseksi ja tämän toteutumista valvotaan. Olemme tällä toimenpiteellä rajanneet kiipeilyhallien maksimikiipeilijämäärät seuraavasti: A-halli 35 kiipeilijää, B-halli 26 kiipeilijää, C-halli 12 kiipeilijää, vanha bouldertila 10 ja uusi bouldertila 15 kiipeilijää. Maksimikapasiteetti on määritetty köysilinjojen ja lattiapinta-alan neliöiden mukaan. Henkilökunta valvoo sisääntulevia kiipeilijämääriä ja tarvittaessa ohjaa asiakkaita toisiin kiipeilyhalleihin turvavälit huomioiden sekä tarvittaessa rajaa sisäänpääsyä. Kiipeilyssä lähikontaktissa käydään hetkellisesti vain oman kiipeilyparin kanssa ristiintarkistuksen ajan, joka kestää joitakin kymmeniä sekunteja.

Lasten harrastusryhmien aikatauluja on porrastettu ruuhkaisten vaihtojen poistamiseksi. Ryhmissä kiipeilyparit on vakiinnutettu tämän kauden ajaksi, jolloin sekoittumista ei tapahdu ja myöskään korvaavat kerran muiden ryhmien vuoroilla eivät ole mahdollisia. Junioriryhmien harjoituksista on poistettu harjoitteet, joissa lähikontaktit pitkittyvät. Ohjaajat valvovat turvavälien säilymistä. Lähikontaktissa käydään vain ristiintarkistuksen ajan ja silloin, jos ohjaaja käy korjaamassa tai opettamassa varmistamista. Näissä tilanteissa lähikontakti kestää korkeintaan joitakin minuutteja.

Ammuntasali

Ammuntasalin asiakasmääriä on laskettu jo koronaepidemian alussa 18:sta osallistujasta 9:ään ja sitten 25.2.2021 voimaantulleen Aluehallintoviraston päätöksen myötä 6:een osallistujaan. Rajaus koskee kaikkia avoimia kokeiluja ja kursseja.

Olemme lisänneet avoimien kokeilujen lisäksi myös perheille omia yksityisohjauksia ammuntasaliin, joilla pystymme palvelemaan ammuntasalin asiakkaita ehdottoman turvallisesti. Ammuntasalissamme kaikki yli 12-vuotiaat käyttävät kasvomaskia koko ammuntasalivierailun ajan.

Keilahalli

MosaBowling-keilahallin henkilömäärää on rajattu marraskuusta alkaen kahteen henkilöön per rata. 10 radan hallissa tämä tarkoittaa maksimissaan 20 henkilöä kerrallaan per tunti. Keilahallin heittoalueen pinta-alan mukaan laskettuna tämä turvaa asiakkaille hyvät mahdollisuudet säilyttää yli 2 metrin etäisyydet muihin seurueisiin.

Henkilömäärärajaus on oma suosituksemme ja henkilökunta valvoo turvavälien toteutumista. Radalle voi tulla maksimissaan neljä pelaajaa, jotka kuuluvat samaan seurueeseen, mutta otamme silloin tarvittaessa viereiset radat pois käytöstä mikä turvaa turvavälit keilahallin tiloissa.

Kenkähyllyllä tuntien väleissä tulevat asiakaskohtaamiset ovat muutaman minuutin mittaisia. Näidenkin osalta olemme tarkentaneet ohjeistusta, että asiakkaat ottavat kengät mukaan halliin ja vaihtavat kengät hallin puolella. Näin kenkähyllyllä vietetty aika vähenee aiemmasta ja lähikontaktit vähenevät. Asiakkaita kehotetaan käyttämään kasvomaskia näissä vaihtotilanteissa ja maskeja on saatavilla asiakaspalvelupisteellä. Asiakkaita kehotetaan menemään hallin puolelle vasta oman vuoron alkaessa.

Muut tilat

Tiloissamme on vuokralaisena mm. urheiluseuroja, Hiidenkiven koulu, kirjasto, hierojia ja fysioterapeutteja, nuorisotalo sekä lounasravintola. Tilojamme vuokraavat toimijat määrittelevät toimintansa itse voimassaolevien koronaohjeistusten mukaisesti ja tiedottavat toimenpiteistään omissa tiedotuskanavissaan.