Tapanilan Urheilukeskuksessa toteutetaan kesän aikana neljä erilaista valokuvanäyttelykokonaisuutta: Helsinki Photo Festivalin, Jussi Hellstenin ja Race Horse Companyn näyttelyt.

Helsinki Photo Festivalin näyttelyssä näytillä 7 finalistin työt. Jussi Hellstenin lähes maalaukselliset kuvat, missä valon heijastus vaihtelee eri vuodenaikoina. Ammattilaissirkus Race Horse Companyn näyttelyssä käydään läpi RHC:n taivalta ja riipaistaan sirkuksen historiaa.

Tarkoituksemme on olla mukana runsauttamassa Koillis-Helsingin kulttuuritarjontaa ja kesä on tähän loistavaa aikaa, kun tiloissamme on tilaa toteuttaa erilaistakin toimintaa kuin talven keskellä olisi mahdollista.

“Liikunta ja kulttuuri kulkevat meillä käsi kädessä ja olemme innokkaita näkemään mitä annettavaa meillä on toisillemme puolin ja toisin, yhdessä toimien, ilman turhia rajoja ja lokeroita. Valokuvanäyttely on keskustelun avaus, että mihin kaikkeen urheilukeskus voi taipua kulttuurin saralla”, kertoo Tapanilan Urheilukeskuksen toimitusjohtaja Ilpo Kilpeläinen.

Tervetuloa heinäkuussa katsomaan kuinka Tapanilan Urheilukeskus muuntautuu ensimmäistä kertaa valokuvien näyttelytilaksi!

Aukiolo
TI-LA klo 10-17
Poikkeuksellisesti myös MA 4.7. ja SU 21.8., klo 10-17.

Jussi Helstenin näyttely, sisäänpääsy 8e.
Race Horse Comapany ja Helsinki Photo Festival, ilmaisia.

JUSSI HELLSTEN: HELSINKI REFLECTIONS

Päänäyttelymme on valokuvaaja Jussi Hellstenin Sparks Came Out Of The Water -näyttely jatkaa  Hellstenin Helsinki-kuvien sarjaa, tällä kertaa tarkastellen sitä paljon lähempää ja rajatummin.

Minimalistiset, lähes maalaukselliset valokuvat, kertovat eri vuorokauden aikojen valon leikistä veden pinnassa ja kuinka se saa veden värin muuttumaan. 

Hellsten on kuvannut mm. Suomen suurimpien yritysten brändi- ja mainoskuvia. Hänet tunnetaan mm. pitkäaikaisesta yhteistyöstä Flow Festivalin ja Helsingin kaupungin kanssa.

Sisäänpääsy 8e.

HELSINKI PHOTO FESTIVAL

Viidettä kertaa järjestettävä Helsinki Photo Festival jatkaa valokuvauksen juhlimista koko pääkaupunkiseudulla ja festivaali levittäytyy tänä vuonna myös Tapanilaan. Meidän näyttelyosuutemme on avoinna 4.7.-21.8.

Festivaalin vuoden 2022 teemahaku oli teemaan ”Believe”. Yhteistyössä Tapanilan Urheilukeskuksen kanssa näyttelyssä esitellään finalistien töitä ympäri maailmaa.

  •  Zsófia Pályi / HU
  • Lisa Lindqvist Liljedahl / SE
  • Elena Helfrecht / DE
  • Fernando Montiel Klint / MX
  • Vaste Programme / IT
  • Tomasz Kawecki / PL
  • Hannah Kiviranta / CA

Kaikkien taiteilijoiden muihin teoksiin voi tutustua Kansallismuseon kesäpihalla ja ulkoseinillä 7.7.-2.10.2022.

Lisätietoja: www.helsinkiphotofestival.com 

Sisäänpääsy ilmainen

(Peruttu) SKEITTIVALOKUVAUSTYÖPAJA 13-19-VUOTIAILLE NUORILLE 28.-30.6.

Selvitämme olisiko korvaavia päiviä mahdollisuus saada, vielä tälle kesälle.

Järjestämme valokuvausnäyttelyn kunniaksi Tapanilan Urheilutalosäätiön Kipinärahastolla tuetun valokuvausworkshopin valokuvauksesta kiinnostuneille nuorille. Workshopin vetää valokuvaaja Vessi Hämäläinen.

Päivissä on opetusta klo 10-13 eli 3h/päivä, joiden aikana käydään valokuvauksen perusteita, otetaan skeittikuvia ja lopuksi puretaan kuvat yhdessä. Workshopin kuvista on tarkoitus valikoida osallistujien kanssa suosikkiotoksia osaksi valokuvanäyttelyä!

Workshop on osallistujille maksuton.

Osallistujilta toivotaan mukaan kännykkää ja mahdollisuuksien mukaan skeittilautaa ja suojia omasta takaa. Ei tarvitse olla proskeittari osallistuakseen ja aiempaa kokemusta valokuvauksesta ei tarvita!

Ilmoittaudu spostilla: sami.lehtinen@tapanilanurheilu.fi

Lue lisää kipinärahastosta, jolla tuetaan lasten ja nuorten harrastamista Tapanilan Urheilukeskuksessa, Helsingin Mailapelikeskuksessa ja Tapulin Liikuntakeskuksessa.