Tapanilan Urheilukeskuksen Kiipeilykeskuksessa Timo Junttilan valokuvanäyttely

Through the Eyes of a Rock Climber

Timo Junttilan valokuvanäyttely esittelee raakoja, karuja ja henkeäsalpaavia maisemia ja luontoa kiipeilijän silmin. Rosoiset vuorijonot, jyrkät kalliomuodostelmat ja viehättävät laaksot tarjoavat kiipeilijälle laajan valikoiman nautinnollisia ja joskus myös kunnioitusta herättäviä haasteita, ja samalla Junttilan valokuvataiteelle täydelliset olosuhteet.

Valokuvat esittelevät Etelä-Afrikan karua kauneutta sekä Ranskan Fontainebleaun ja Sveitsin majesteettisia luontoa. Meille tutumpaa on Ruotsin ja Suomen luonto – mutta sekin näyttäytyy erilaisena ja rujon kauniina, kun sitä katsoo kiipeilijän silmin. Näyttelyssä kiteytyy kiipeilyn koko olemus: Kiipeily antaa mahdollisuuden irtautumiseen, mutta vaatii intensiivistä keskittymistä, koska herpaantuminen voi kostautua nopeasti. Reitin aloittamisesta topin saavuttamiseen voi olla joskus pitkä – jopa vuosien pituinen – matka.

Taide ja kulttuuri urheilukeskusympäristössä

Kesällä 2022 halusimme olla mukana runsauttamassa Koillis-Helsingin kulttuuritarjontaa järjestämällä Tapanilan Urheilukeskuksessa Helsinki Photo Festivalin, Jussi Hellstenin ja Race Horse Companyn valokuvanäyttelykokonaisuuden. Timo Junttilan Through the Eyes of a Rock Climber -näyttely on upea jatko tälle ja se myös yhdistää samalla valokuvataiteen ja meille tärkeän lajin, kiipeilyn.

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan maksuttomaan näyttelyyn alkaen Helsinki-päivästä 12.6. jatkuen elokuun loppuun asti!

Aukiolot 12.6.-31.8.

  • ma-pe 9-21
  • la 10-18

Näyttely on maksuton.

Valokuvaaja Timo Junttila

Timo Junttila on pitkän linjan valokuvauksen ja kiipeilyn harrastaja. Junttilan sanoin valokuvaus ja kiipeily ovat molemmat ilmaisukeinoja ja molemmissa vallitsee vapaus toteuttaa omaa visiota. Kun kiipeilyharrastus laajeni sisähalleista kallioille, kiipeilyvarusteiden lisäksi valokuvaajan olkapäällä roikkui toki myös järjestelmäkamera. Hiljalleen kiinnostus molempiin taiteenlajeihin kasvoi kasvamistaan ja reissujen myötä kuvia alkoi kertymään reippaasti. Näistä pääsemme nyt kaikki nauttimaan ja katsomaan maailmaa kiipeilijän silmin.

”Pyrin kuvillani näyttämään sitä liikkeen kauneutta mitä näen ja tekemään oikeutta upeille paikoille, joihin laji minua vie. Haluan myös kuvillani kertoa tarinoita, sisällyttää kuviini enemmän kun pelkän tekemisen. Tuoda katsojille ripauksen sitä fiilistä mitä näillä seikkailuilla koen ja päästä näyttämään sitä kauneutta, mitä kamerani takaa näen.”

Näyttelyyn on valikoitu kuvia boulderoinnista Ranskasta, Etelä-Afrikasta ja Suomesta.

Kuva ylhäällä: Miha Hribar, Tea With Elmarie 8A+, Rocklands, South Africa.

Kuva vasemmalla: Ilari Kelloniemi, Tiger Claw 8A, Rocklands, South Africa.

Lisätietoja näyttelystä:

Sami Lehtinen
Kulttuurituottaja, tapahtumakoordinaattori
044-4935490
sami.lehtinen@tapanilanurheilu.fi

Pia Salmijärvi
Myyntipäällikkö
044-7667370
pia.salmijarvi@tapanilanurheilu.fi