Tapanilan Urheilutalosäätiön

Kipinärahasto

Tapanilan Urheilutalosäätiö myöntää avustusta vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaan, jotka toteutuvat Tapanilan Urheilukeskuksen, Helsingin Mailapelikeskuksen ja Tapulin Liikuntakeskuksen tiloissa. Säätiö haluaa olla tukemassa ja auttamassa lasten tasa-arvoisia harrastusmahdollisuuksia ja näin olla mahdollistamassa lasten tasapainoista kehitystä liikunnan avulla.

Liikunnan on todettu vaikuttavan lasten ja nuorten terveyteen monen eri tekijän kautta. Liikunta kehittää tuki- ja liikuntaelimistöä, parantaa painonhallintaa, kehittää liikuntataitoja, auttaa oppimaan vuorovaikutustaitoja ja reilun pelin henkeä sekä auttaa luomaan ja ylläpitämään sosiaalisia suhteita. Myös lasten ja nuorten minä-kuva paranee liikunnan avulla ja auttaa näin luomaan positiivisempia tulevaisuuden suunnitelmia. Lapsena ja nuorena aloitettu liikunta antaa motivaatiota ja inspiraatiota myös aikuisiän liikuntaan.

TUEN MUODOT

Kipinä-avustusta voidaan myöntää niin yksilöliikuntaan kuin ryhmien liikuntaan liikuntatiloja tarjoamalla, omalla kurssitarjonnallamme tai seurojen järjestämien kausimaksujen kautta. Avustusta voidaan myöntää myös opetuskustannuksiin, esimerkiksi lahjakkaan nuoren valmentaja-maksuihin.

Yksityishenkilöiden hakemusten käsittelyssä olennaiseksi asiaksi on nostettu perheen talouden lisäksi juniorin motivaatio harrastusta kohtaan. Lisäksi puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä. Avustusta voi saada alle 18-vuotiaan harrastukseen.

Seurojen hakemusten käsittelyssä olennaiseksi näkökulmaksi on nostettu pyrkimys yhdenvertaisuuteen eri lähtökohdista tulevien lasten ja nuorten liikunnan tukemisessa. Hakemuksen kohteena olevan toiminnan tulee selkeästi todentaa tätä pyrkimystä.

HAKUAJAT

Hakuaika on kaksiosainen:

  • Ensimmäinen jakso 15.6.-31.7.2024. Nämä hakemukset käsitellään heti elokuun alussa.
  • Toinen jakso 1.-15.8.2024. Nämä hakemukset käsitellään heti hakujakson päätyttyä.
  • Tämän jälkeen tukea voi saada kesken kauden mikäli lapsi tai nuori tulee harrastukseen uutena mukaan kesken kauden ja myöhästyy siksi alkusyksyn hakuajoista. Tässä tapauksessa ota yhteys: pia.salmijarvi@tapanilanurheilu.fi

Päätöksen tuesta tekee Tapanilan Urheilutalosäätiön hallitus.

Kaikki hakemukset tulee lähettää nettisivujen lomakkeen kautta. Liitteitä voi lähettää sähköpostitse: kipinarahasto@tapanilanurheilu.fi. Kun tukea haetaan kesken kauden, ole ensimmäisenä yhteydessä pia.salmijarvi@tapanilanurheilu.fi.