Tapanilan Urheilutalosäätiön

Kipinä-rahasto

Tapanilan Urheilutalosäätiö myöntää avustusta vähävaraisten lasten ja nuorten liikuntaan, jotka toteutuvat pääsääntöisesti Tapanilan Urheilukeskuksen ja Helsingin Mailapelikeskuksen tiloissa tai seurayhteistyökumppaniemme ohjauksessa. Säätiö haluaa olla tukemassa ja auttamassa lasten tasa-arvoisia harrastusmahdollisuuksia ja näin olla mahdollistamassa lasten tasapainoista kehitystä liikunnan avulla.

Liikunnan on todettu vaikuttavan lasten ja nuorten terveyteen monen eri tekijän kautta. Liikunta kehittää tuki- ja liikuntaelimistöä, parantaa painonhallintaa, kehittää liikuntataitoja, auttaa oppimaan vuorovaikutustaitoja ja reilun pelin henkeä sekä auttaa luomaan ja ylläpitämään sosiaalisia suhteita. Myös lasten ja nuorten minä-kuva paranee liikunnan avulla ja auttaa näin luomaan positiivisempia tulevaisuuden suunnitelmia. Lapsena ja nuorena aloitettu liikunta antaa motivaatiota ja inspiraatiota myös aikuisiän liikuntaan.

TUEN MUODOT

Kipinä-avustusta voidaan myöntää niin yksilöliikuntaan kuin ryhmien liikuntaan liikuntatiloja tarjoamalla, omalla kurssitarjonnallamme tai seurojen järjestämien kausimaksujen kautta. Avustusta voidaan myöntää myös opetuskustannuksiin esimerkiksi säännöllisellä perheliikunnalla tai lahjakkaan nuoren valmentaja-maksuihin.

Yksityishenkilöiden hakemusten käsittelyssä olennaiseksi asiaksi on nostettu perheen talouden lisäksi juniorin motivaatio harrastusta kohtaan.

Seurojen hakemusten käsittelyssä olennaiseksi näkökulmaksi on nostettu pyrkimys yhdenvertaisuuteen eri lähtökohdista tulevien lasten ja nuorten liikunnan tukemisessa.

HAKUAJAT

Edellinen hakuaika päättyi 31.8.2018. Seuraava hakuaika on 15.6.-31.8.2019. Päätöksen tuesta tekee Tapanilan Urheilutalosäätiön hallitus.

Poiketen aiemmista vuosista kaikki hakemukset tulee lähettää nettisivujen lomakkeen kautta. Liitteitä voi halutessaan lähettää sähköpostitse: kipinarahasto@tapanilanurheilu.fi.