Lehto Areena luo PuMan lentopallolle huippuolosuhteet

PuMa-Volley on kasvanut viime vuosina Suomen suurimmaksi lentopallon junioriseuraksi eikä edes koronapandemia ei ole kasvua taittanut. Kasvun myötä seuran salitilanne on ollut haastavaa, mutta tilanne paranee merkittävästi, kun Tapanilan Urheilutalosäätiön uusi Tapulin Liikuntakeskus ja Lehto Areena avautuu lokakuussa Tapulikaupungin liikuntapuistoon. PuMa-Volley onkin yksi tärkeimpiä yhteistyökumppaneitamme uudessa hallissa.

Uusi korkea halli, riittävästi tilaa, fysiikkaharjoitteluun tarkoitettu oheisharjoittelutila ja lentopalloon erinomaisesti sopiva Taraflex-lattia luovat hienot olosuhteet erityisesti PuMan kilparyhmille.

Tulevalla kaudella Lehto Areenalla harjoittelee ja pelaa A-C-ikäiset tyttöjen ja poikien kilpajoukkueet sekä isolta osin junioreista koostuvat naisten ja miesten aikuissarjoissa pelaavat ryhmät.

Uutena toimintana PuMa rakentaa keskiviikkoiltapäiviin esiakatemiatoimintaa ensi kaudella pääosin 2006-2009 -syntyneille tytöille ja pojille. Tämä toiminta tulee olemaan avointa myös muille pääkaupunkiseudun seurojen pelaajille.

Lehto Areenan avaus suurin yksittäinen steppi eteenpäin

”Olemme tehneet viime vuodet järjestelmällisesti kehittääksemme myös seuran kilparyhmien valmennusta ja olosuhteita. Pääsy nyt avattavalle Lehto Areenalle on kyllä suurin yksittäinen steppi eteenpäin. Pystymme keskittämään lajiin paljon panostavien nuorten harjoittelua erinomaisiin olosuhteisiin ja saamme kaikki harjoittelun apuvälineet samaan saliin ja pystymme yhdistämään valmentajien työtä eri ryhmien välillä nyt ihan eri tavalla”, iloitsee PuMa Akatemian, naisten ja tavoitteellisten vanhempien tyttöryhmien vt. valmennuspäällikkö Seppo Siika-aho ja jatkaa:

”Ja samalla kun usean kilparyhmän harjoittelu siirtyy Lehto Areenalle, se helpottaa seuran muiden harjoitusryhmien salitilannetta merkittävästi. Näin Areenan avaamisesta hyötyy koko seura.”

PuMa tuo naisten 1-sarjan pelit Tapuliin

Urheilun kuluttajan kannalta ehkä mielenkiitoisin on seuran edustusjoukkue, naisten 1-sarjassa pelaava PuMa N1. Vaikka joukkueen pelaajista puolet on vielä juniori-ikäisiä, se on vahvistunut edelliskaudesta ja haastaa ensi kaudella tosissaan myös sarjan kärkijoukkueita.

”Aivan mahtavaa, että pääsemme uudelle areenalle! Hienot olosuhteet ja toiminnan keskittäminen pääosin yhteen paikkaa auttaa arjessa paljon. Erityisesti hallin Taraflex -lattia on pelaajien kannalta hieno juttu. Taraflexillä on mukavaa ja myös turvallista pelata”, pohtii PuMan naisten 1-sarjajoukkueen kapteeni ja joukkueen passari Annika Waris.

Sijainti Tapulin liikuntapuistossa palvelee PuMaa hyvin

Vaikka PuMan pelaajat tulevat eri puolilta pääkaupunkiseutua, iso osa pelaajista asuu koillisessa tai pohjoisessa Helsingissä. PuMa-Volley syntyi 1989 kun Tapanilan Erän ja Puistolan Urheilijoiden juniorilentopallojoukkueet perustivat oman lentopalloseuran. Seuran nimi kuvaakin sen alkuperäistä toiminta-aluetta (Puistola/Malmi).

Lehto Areenan sijainti Tapulikaupungissa onkin siten PuMan kannalta hyvä, etäisyys Puistolan asemalle on alle kilometrin, mikä mahdollistaa myös erityisesti vanhempien juniorien harjoitusmatkat myös julkisilla liikennevälineillä.

TUTUSTU PU-MAAN >