EDIT 6.9. Ohjeistus päivittynyt ja tämä tiedote ei ole enää ajantasalla.

Tiedote 23.8.2021

Tartuntalain mukainen tilojen käyttösuunnitelma lähikontaktien estämiseksi Tapanilan Urheilukeskuksessa

Tapanilan Urheilukeskuksessa on noudatettu tiukkoja hygieniaohjeistuksia ja -toimenpiteitä koronaepidemian alusta asti. Olemme rajanneet henkilömääriä voimakkaasti sekä pienentäneet ryhmäkokoja. Kehotamme asiakkaitamme painokkaasti maskinkäyttöön tiloissamme ja kasvomaskeja on saatavilla kaikilla asiakaspalvelupisteillämme. Myös henkilökuntamme käyttää kasvomaskeja liikkuessaan asiakastiloissa. Käsiendesinfiointiainetta ja käsienpesupaikkoja on kaikilla sisäänkäynneillä ja liikuntatilojen yhteydessä. Tiloissamme toimivat seurat ovat omatoimisesti rajoittaneet toimintaansa ajantasaisten ohjeistusten mukaiseksi. Kaiken tiloissamme tapahtuman toiminnan osallistumisen ehto on oireettomuus. Näillä toimilla koko koronaepidemian aikana ilmenneet korona-altistumiset ovat olleet tiloissamme erittäin vähäisiä eivätkä ole edenneet tartuntaketjuihin.

Etelä-Suomen avin määräyksellä yli 10 hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla tulee olla mahdollisuus välttää lähikontaktit toisiinsa. Lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan. Olemme tarkistelleet toimipisteittäin mahdollisuudet lähikontaktien välttämiseen ja toteamme, että toimintamme on mahdollista järjestää aiemmilla rajoitustoimilla määräyksen edellyttämällä tavalla.

Tapanilan Urheilukeskuksen aulatilat ja pukuhuoneet

Urheilukeskuksen tiloja on koko epidemian ajan koskenut ohjeistus minimoida aulatiloissa ja pukuhuoneissa vietetty aika. Kehotamme asiakkaita saapumaan treeneihin viime tipassa, ehdottoman terveenä, turvavälit huomioiden, kasvomaskia käyttäen, käsihygieniasta huolehtien ja treenien päätteeksi mahdollisimman nopeasti tiloistamme poistuen. Vanhempia kehoitetaan pysymään lasten harrastusten ajan poissa aula- ja käytävätiloista ruuhkautumisen välttämiseksi.

Kehotus välttää aulatiloja ei koske ravintola Julian ja kahvila Erätauon tiloja, vaan niissä ravintolatoimija vastaa mahdollisten omaa toimintaa koskevien rajoitusten toteutumisesta.

Kiipeilykeskus

Kiipeilykeskus on tehnyt runsaasti toimenpiteitä koronatartuntojen ehkäisemiseksi koko koronaepidemian ajan. Maskin käyttöön kehotetaan aulatiloissa, pukuhuoneissa sekä hallin puolella varmistaessa.

Asiakkaita kehotetaan jättämään joka toinen köysilinja väliin lähikontaktien välttämiseksi ja tämän toteutumista valvotaan. Henkilökunta valvoo sisääntulevia kiipeilijämääriä ja tarvittaessa ohjaa asiakkaita toisiin kiipeilyhalleihin turvavälit huomioiden sekä tarvittaessa rajaa sisäänpääsyä. Kiipeilyssä lähikontaktissa käydään hetkellisesti vain oman kiipeilyparin kanssa ristiintarkistuksen ajan, joka kestää joitakin kymmeniä sekunteja.

Lasten harrastusryhmien aikatauluja on porrastettu ruuhkaisten vaihtojen poistamiseksi. Ryhmissä kiipeilyparit on vakiinnutettu kauden ajaksi, jolloin sekoittumista ei tapahdu ja myöskään korvaavat kerran muiden ryhmien vuoroilla eivät ole mahdollisia. Junioriryhmien harjoituksista on poistettu harjoitteet, joissa lähikontaktit pitkittyvät. Ohjaajat valvovat turvavälien säilymistä. Lähikontaktissa käydään vain ristiintarkistuksen ajan ja silloin, jos ohjaaja käy korjaamassa tai opettamassa varmistamista. Näissä tilanteissa lähikontakti kestää korkeintaan joitakin minuutteja.

Ammuntasali

Ammuntasalin asiakasmääriä on laskettu jo koronaepidemian alussa 18:sta osallistujasta 9:ään osallistujaan.

Ammuntalajikokeilujen henkilömäärä on laskettu kuuteen osallistujaan. Olemme lisänneet avoimien kokeilujen lisäksi myös perheille omia yksityisohjauksia ammuntasaliin, joilla pystymme palvelemaan ammuntasalin asiakkaita ehdottoman turvallisesti. Ammuntasalissamme kaikki yli 12-vuotiaat käyttävät kasvomaskia koko ammuntasalivierailun ajan.

Snookerkeskus

Neljän snookerpöydän hallin pinta-ala siihen nähden, että asiakasmäärä hallissa on maksimissaan 16 pelaajaa kerrallaan, emme rajaa snookerpöytiä pois käytöstä.

Neljällä pelaajalla per pöytä, pöytien välimatkat toisiinsa nähden mahdollistavat asiakkaille hyvät mahdollisuudet säilyttää yli 2 metrin etäisyydet muihin seurueisiin.

Asiakkaita on ohjeistettu puhdistamaan pintoja pelivuoronsa jälkeen ja pallojen puhdistuksesta huolehtii henkilökunta.

Keilahalli

MosaBowling-keilahallin henkilömäärää ja ratamäärää rajataan tarvittaessa tulevan osallistujamäärän mukaisesti niin, että seurueiden väliset turvavälit täyttyvät. Kerrothan siis varatessasi rataa, kuinka monta keilaajaa on tulossa. Keilahallin pinta-alan mukaan laskettuna 2-3 hengen seurueilla on hyvät mahdollisuudet säilyttää yli 2 metrin etäisyydet muihin seurueisiin.

Osalla tunneista radalle voi tulla useampi, jotka kuuluvat samaan seurueeseen, mutta otamme tällöin viereisen radan pois käytöstä mikä turvaa turvavälit seurueiden kesken.

Kenkähyllyllä tuntien väleissä tulevat asiakaskohtaamiset ovat muutaman minuutin mittaisia. Näidenkin osalta olemme tarkentaneet ohjeistusta, että asiakkaat ottavat kengät mukaan halliin ja vaihtavat kengät hallin puolella. Näin kenkähyllyllä vietetty aika vähenee aiemmasta ja lähikontaktit vähenevät. Asiakkaita kehotetaan käyttämään kasvomaskia näissä vaihtotilanteissa ja maskeja on saatavilla asiakaspalvelupisteellä. Asiakkaita kehotetaan menemään hallin puolelle vasta oman vuoron alkaessa.

Kuntosali

Kuntosaliin tulevaa henkilömäärää ja tilojen kapasiteettia seurataan aktiivisesti ja tällä hetkellä tosiallinen tunnissa tuleva henkilömäärä on pääsääntöisesti hiljaisemmilla ajoilla maksimissaan 10 ja ruuhka-ajoilla 18, mikä jättää asiakkaille neliömäärään pohjautuvia laskennallisia rajoituksia paremmat mahdollisuudet turvallisten välien ylläpitämiseen. Tästä syystä emme toistaiseksi rajoita henkilömäärärajoitteella tai varauskalenterilla salin käyttöä. Laitteiden desinfiointia on lisätty ja myös asiakkaita kehotetaan desinfioimaan käyttämänsä laitteet käytön jälkeen.

Muut tilat

Tiloissamme on vuokralaisena mm. urheiluseuroja, Hiidenkiven koulu, kirjasto, hierojia ja fysioterapeutteja, nuorisotalo sekä lounasravintola. Tilojamme vuokraavat toimijat määrittelevät toimintansa itse voimassaolevien koronaohjeistusten mukaisesti ja tiedottavat toimenpiteistään omissa tiedotuskanavissaan.